koksik750 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 (edytowane) Postanowiłem po dłuższej nieobecności wrzucić coś na internetowy warsztat. Padło na Lexusa IS 350. Na początek jak zwykle karoseria: Trzeba usunąć siatkę ze zderzaka: Następnie wziąłem się za modyfikacje przedniej dokładki: Seryjna: Po moich zmianach z gotowym zderzakiem: Tylny zderzak również dostanie dokładkę: I gotowe zderzaki: I wszystkie elementy karoserii ( oczywiście w między czasie pogłębiłem linie podziału ): Gdy umyłem karoserię i się suszyła, zmodyfikowałem przednie światła: Usunąłem żarówkę ze światła: I zastąpiłem je diodami LED: I na koniec zakleiłem klejem Micro Krystal Clear: Karoseria pokryta podkładem szarym Zero Paint's: I farbą Pure Black również Zero Paint's: Edytowane 7 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laser1989 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 No no no co ja widzę Lexus pierwsza klasa, zawsze podziwiałem Twoją twórczośc modelarską i zapewne i tym razem model rzuci każdego na kolana. A jakie buciki dostanie Lex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 20". Niedługo wstawię fotki z wybranymi propozycjami felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2009 Zapowiada się świetny modelik. Z zapartym tchem kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Miałem zamiar kupić ten model, ale wybrałem Ferrari tak więc siadam w 1 rzędzie i obserwuje twoje poczynania P.S. Moj warsztat narazie wstrzymany, bo kupuje aerograf więc później będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 (edytowane) Ładnie jestem ciekaw efektu diód. Edytowane 8 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 diud. Diod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Witaj, wybrałeś ciekawy model Czekam na postępy prac, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Może małe sprostowanie - nie robię oświetlenia. Wsadziłem diody tylko dla urealistycznienia świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 No truckman nie widzisz, że druty od diody są odcięte i zaklejone clearem? A co do samego produktu microscale, co jest lepsze on czy clearfix, bo nie wiem na co się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 A co do samego produktu microscale, co jest lepsze on czy clearfix, bo nie wiem na co się zdecydować Wszystko załatwi klej typu wikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 A co do samego produktu microscale, co jest lepsze on czy clearfix, bo nie wiem na co się zdecydować Wszystko załatwi klej typu wikol. Nie do końca. Wikol po wyschnięciu jest matowy i nie jest idealnie przejrzyty, tylko taki lekko szarawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekC Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Jak na razie wygląda fajnie. A kiedy będzie kontynualcja SLR'a?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Jakoś nie prędko, muszę pokończyć bieżące projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Dziś przetestowałem lakier samochodowy... oto efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 No i efekt jest powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Koksik750 i co teraz powiesz o malowaniu samochodowkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Wiesz, maluje Zero Paint's a to w sumie samochodówki, świetne faby. Do karoserii używam tylko takich farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 koksik750 zawsze szlifujesz całą karoserię przed nałożeniem podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 koksik750 zawsze szlifujesz całą karoserię przed nałożeniem podkładu? Tak, to ważny etap. Zwiększa to przyczepność podkładu do plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusty Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 maluje Zero Paint's Czy te farby są dostępne w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Obawiam się, że tylko TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Mały update: Popracowałem przy felgach. Pierwsza opcją było osadzenie karoserii na 20" felgach od Nissana GT-R, jednak po obejrzeniu tych zdjęć: Postawiłem na 19" felgi Vienna Kreis. Na początek usunąłem fabryczny chrom: Następnie postanowiłem zmniejszyć rant przednich felg i po zeszlifowaniu: Ponieważ zeszlifowałem 2mm rantu, muszę dać większe mocowanie do felgi, żeby koło nie było schowane w nadkolu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Nieźle! Jak pomalujesz felgi, masz już jakiś pomysł? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Ciąg dalszy: Felgi pomalowane szarym podkładem Zero Paint's: Następnie Pure Black również Zero: I Arctic Silver, Zero: Ranty dostały czarną bazę Alclada, gdy wychną pokryte zostaną chromem: Po wyschnięciu rantów, położyłem chrom Alclada: I foto prawie gotowych felg: I zbliżenie na ranty ( w sumie jestem zadowolony, ale mogło być lepiej ) Wnętrze pomalowane Mr. Color 44 Tan oraz black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi