wuen Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Model wykonuję w ramach grupowego projektu na innym forum ale pokażę "małe conieco" i tu... Pudełko i jego zawartość Firmowe felgi prezentują się tak Nie spodobały mi się więc postanowiłem dać inne - bardziej pasujące do "samochodu do wyścigów ulicznych" czyli takiego, jaki jest tematem projektu... Pierwsza koncepcja Przy okazji postanowiłem zwaloryzować hamulce - skoro duże felgi to i dużo będzie widać. Z zestawu Crazy Modeler'a zrobiłem tarcze - jedna z nich Okazało się, że jest mały problem Kilka ruchów pilniczkiem i.. Przymiarka Nieźle...do momentu gdy założyłem "budę" Okazało się, że koła są zbyt duże i że samochód będzie miał promień skrętu jak tramwaj Poszperałem w "magazynie" i znalazłem inne Pasowały więc wkleiłem tarcze Przy okazji postanowiłem zmienić tylni spojler - zrobiłem przymiarkę innego niż firmowy - podobało mi się Kolejny etap - malowanie kasty. Założenie projektu - malowanie 2-kolorowe niebiesko-czarne Jako pierwszy - niebieski metalik Postanowiłem ożywić ciut kastę i dać "listę płac" Gdy kasta schła - zrobiłem podwozie Drugi kolor - czarny metalik A następnie "lista płac" Dzisiaj "fuknąłem" ostatnią, siódmą warstwę clearu C155 Gunze Pomalowałem też środki felg i zrobiłem przymiarkę jak to będzie wyglądać Teraz kasta wygrzewać się będzie przez kilka dni na kaloryferze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Ładny wozik. Lakier bardzo ciekawie i ładnie położony. Widzę ze kombinowałeś z felami że hej. Czekam na wnętrze, będą jakieś dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Czekam na wnętrze, będą jakieś dodatki? Wnętrze już mam zrobione - jedyny dodatek to flock na tylnej półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 14 Listopada 2009 Autko bardzo ładnie się prezentuje Czy aby te opony są dobrze ponakładane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Czy aby te opony są dobrze ponakładane Jeśli masz na myśli fotkę, gdzie pokazuję podwozie - to nie - założyłem tymczasowo koła w celu sprawdzenia czy pasują - nie zwracałem uwagi na kierunkowość bieżnika - teraz są założone poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Mała aktualizacja - skończyłem silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 szybka praca, dobre efekty ale silnik mógłbyś jakoś pobrudzić, zbyt sterylnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Na zdjeciu widać jak by czarna źle pokryła (przebłyski niebieskiego), efekt zamierzony, czy baza źle pokryła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 silnik mógłbyś jakoś pobrudzić, zbyt sterylnie tam Będzie ciut pobrudzony - na razie to tylko przymiarki - wszystko pasuje więc demontaż i brudzenie Na zdjeciu widać jak by czarna źle pokryła (przebłyski niebieskiego), efekt zamierzony, czy baza źle pokryła Faktycznie - na tej fotce tak to wygląda - albo to efekt błysku lampy albo "jotpegowe" artefakty Ten sam fragment "cyknięty" przy lampce biurkowej i pod innym kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 no kolego wypasiona ta twoja supra , super malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Skąd ja znam ten wzór malowania?? Wykonanie pierwsza klasa Oby tak dalej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Naprawdę kawał fajnej Superki Oby tak dalej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 No ładnie Ale tam na tym pierwszym zdjęciu z czarnymi felgami wygląda to tak jak by w miejscach łączenia lakieru były "schodki" bo sie swiatło na granicach odbija. Tak jest naprawde czy to wina zdjęć. Poza tym to lakier mi sie prze podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 wygląda to tak jak by w miejscach łączenia lakieru były "schodki" bo sie swiatło na granicach odbija. Są schodki - dlatego dałem więcej warstw bezbarwnego aby przy polerowaniu zniwelować różnice. Tak samo jest na kalkach. Po polerce wszystko powinno zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Kilka fotek aktualizacji... dodałem przepalenia wydechu dołożyłem światła, pomalowałem resztę elementów komory silnika jest nowy wlew paliwa uszczelki szyb karoseria po pierwszej, zgrubnej polerce przymiarka spojlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Nie za wysoki ten spojler ? A sama Supra to miód dla moich oczu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Podpis nad fotką brzmi - "przymiarka"... Poza tym - "złudzenie apteczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Podpis nad fotką brzmi - "przymiarka"... Się rozumie Poza tym - "złudzenie apteczne" Całkiem możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dawno tu nie zaglądałem... Prawie galeria - właściwa będzie za kilka dni - najpierw muszę przykleić tylne skrzydło ... Tylna szyba i boczne oklejone są szarą folią samochodową do szyb (dzięki koksik) Jak wspomniałem - doklejenie tylnego spojlera, pucowanko i galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Fanem Supry nie jestem ale w tym malowaniu podoba mi się bardzo, duży za malowanie i jego jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Nieźle ale... Dosyć wysoko stoi jak na tuningowaną brykę, Gwint Teina tak wysoko chyba nawet nie ma ustawień , szkoda że nie zrobiłeś uszczelek oszklenia oświetlenia - wygląda to nie naturalnie, ale model sprawia pozytywne wrażenie, czekam na konkretną galerię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 szkoda że nie zrobiłeś uszczelek oszklenia oświetlenia - wygląda to nie naturalnie Uszczelki są - może nie bardzo widać na tamtych fotkach - robione z małej odległości z fleszem i pewnie dlatego... Dosyć wysoko stoi jak na tuningowaną brykę Na fotkach inne tuningowane Supry nie stoją dużo niżej, np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Wreszcie skończona... Zdecydowałem się dać oryginalny spojler - typowy dla Supry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Piękna Supra . Trafiłeś w mój gust jeśli chodzi o tuning - bez przesady, ze smaczkiem . Ma w sobie to coś. Gratuluję modelu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Jak dla mnie to bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi