Skocz do zawartości

Pz.kpfw IV ausf. C "Prag" - Dragon 1:35

Boozy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.

Kilka zdjęć.

Ławeczka:

40.jpg

Ławeczka jest pomalowana Vallejo Sand Yellow, na to poszły farby olejne - odcienie brązów.

Motor:

39.jpg

Nie jest jeszcze ukończony. Brakuje olejnych oraz pogmentów. Z dalsza wygląda lepiej, na zbliżeniach produkt Zvezdy traci.

Kratka:

38.jpg

Pomalowałem najpierw na czarno. Następnie odcienie rdzawych pigmentów oraz washe itp. z brązów. Dookoła kratki pobrudziłem farbami olejnymi.

Przednia płyta z pzIV:

41.jpg

Zrobiłem coś jak biedronke i wyszło tak jak widać. Ogólnie jestem zadowolony. Chociaż zawsze może być lepiej

Teraz czas na dokończenie pojazdów.

• 3 weeks later...

Witam.

Pojazdy i figurki właściwie ukończone. Zakupiłem jeszcze coś takiego:

http://www.eurekaxxl.com/diorama-items-35/ed-3503-old-water-pump-manual-style

Będzie tam przy niej sobie odpoczywał kotek, a Pinki i Mózg będą robić to co zwykle ;o)

Z figurki piechura wyciągnąłem co się dało (Dragon dał mi popalić). Jak na moje możliwości - to szczyt (na razie). Mogłem jeszcze nieco poprawić odlew szczególnie rąk. W każdym razie nie odpuszczam i przy kolejnej pracy znów coś podziałam w tym temacie.

44.jpg

43.jpg

42.jpg

PS. Nie macie ktoś na zbyciu jakiejś mapy, coby ten czołgista mógł coś do ręki dostać?

Ja mam pytanie co do siekiery na błotniku, czy aby nie wypadłaby ona przy takich luzach obręczy przytrzymujących nie wyleciałaby do przodu lub do tyłu przy ruszaniu?

Dobrym motywem byłoby też pokombinowanie coś z ławką. Może jakaś gazeta stara pozostawiona na niej, lub kosz na śmieci obok niej.

Reszta oczywiście pięknie. Kibicuje.

Ja mam pytanie co do siekiery na błotniku, czy aby nie wypadłaby ona przy takich luzach obręczy przytrzymujących nie wyleciałaby do przodu lub do tyłu przy ruszaniu?

Dobrym motywem byłoby też pokombinowanie coś z ławką. Może jakaś gazeta stara pozostawiona na niej, lub kosz na śmieci obok niej.

Reszta oczywiście pięknie. Kibicuje.

Hej.

Możliwe, ale nie koniecznie. Ma jeszcze jedno mocowanie przy ostrzu.

Chciałem umieścić na ławce siedzącego cywila, ale już to sobie daruję.

Dzięki za komentarz.