Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Model Dragona 1:35 (starsza wersja) dodatki lufa od smart kit, gasienice magick-track od samrt kit, antena, lufa km, łańcuszek od RB -model, dorobione wizjery na wiezyczce dowódcy, Zimmerit z Green stuff + tamiya putty. Cieniowanie, które słabo widac na zdjęciach. Świadomie tylko PĘDZEL . Ekrany pancerne zdejmowane jak w prawdziwym czołgu.

718371c1f3e24074m.jpg

8bbf860a4b79d5d9m.jpg

e1bd0e420df0d465m.jpg

7b3a81ec0ddeea81m.jpg

a75167daee167874m.jpg

c68a244d2514cdf4m.jpg

d1378a574198e5bbm.jpg

617169b04f0c15f3m.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Tak jak przy Panterze G - zdjęcia utrudniają odbiór.

Nie podoba mi się zimmerit - wygląda jak z plasteliny, brak mu faktury, trochę to szpeci model Bardzo fajnie natomiast wyszły obicia

Ogólnie jako całość model niestety przeciętny.

Pozdrawiam

Napisano

Te zimmerity długo oglądałem na archiwalnych i mam kilka przykłdów plastelinowanych, nieregularnych, cos takiego chciałem zrobić, bez linii prostych kratek. Jeszcze gdzieś miałem jedno, gdzie są linie prawie faliste, ale znaleść nie mogę teraz. Wzór wychodził w zalezności od inwencji twórczej nakładającego. Mój jest napewno nieco za gruby. Na zdjęciach wygląda w zbliżeniu gorzej niż na żywo (gołym okiem). Ale tomój drugi zimmerit, a dopiero 10 model plastykowy w życiu

853ee5beaa88ff13med.jpg

617fa95c24297db8med.jpg

Napisano

Tak jak wspomniał Cesarz, zimmerit wygląda strasznie plastelinow. Brakuje mu charakterysztczniej chropowatości, która jest na zdjęciach w poście powyżej. Co mi się podoba w Towim modelu to obicia.