Mariusz 72 Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Szykuje się jeszcze wymiana gąsek i strefy koła napinającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Mariusz - to co tutaj prezentujesz jest niesamowite Też mam ten model i wiedziałem, że wymaga kilku poprawek ale że tylu to mi się nawet nie śniło. Będę się na nim wzorował budujęc swój Zresztą powinieneś opublikować jakiś poradnik modelarski o waloryzacji trójek i malowaniu figurek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 ... że wymaga kilku poprawek ale że tylu to mi się nawet nie śniło. ... Mnie też nie Jeszcze koła napinające będę poprawiał i mocowanie tyłu błotników oraz dodam trzpienie łączące w zapasowych kółkach. Na tym planuję skończyć. Chociaż to nie wszystko co należałoby poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Cześć Kolejne poprawki. Ostatnie! Już mi wystarczy... Tu było troszkę dłubania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Kolejne poprawki. Ostatnie! Już mi wystarczy... A śrubki na mocowaniu tłumików to co ? P.S. Fajny patent z obręczami kół napinających. Może skorzystam w swoim Sturmie . P.S. 2 Dostałeś tego maila o aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 1. No racja 2. Tak Dzisiaj taki mały hardcore... gąsienicowy. Te gąski mają swoją historię. Miały być do Pz IIIE, potem do stuga, a wylądowały niespodziewanie tutaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Ciekawostka... Z twojego meila wnioskowałem, że zrobiłeś "przeplatane" ogniwa - 1 Friul/1 plastikowe, ale koncepcja z użyciem Friuli tylko w miejscach "strategicznych" (na łukach) wydaje się być słuszna. P.S. Drążenie prawie 200 ogniw zakrawa o masochizm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Mariusz wszystko ok, ale co się stało z dwoma kołami podtrzymującymi gąsienice? Tak jakby zalane... Ale ogółem jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 ale co się stało z dwoma kołami podtrzymującymi gąsienice? Tak jakby zalane... jak dla mnie są to połówki kół drugie pół pewnie przyspawa po założeniu gąsienicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Cześć. Zdjęcia jakby znajome. Prawda? Przyszło mi do głowy dopasować dioramę do błota na czołgu... Użyłem pigmentów MIG-a. Chyba dość nieumiejętnie bo całość się przyciemniła. Efekt był piorunujący. Odłożyłem modelarstwo na prawie 2 tygodnie :-) Na koniec postanowiłem to uratować. Wyszło jak widać. Teraz to już sam nie wiem która wersja była lepsza. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Przyszło mi do głowy dopasować dioramę do błota na czołgu... To bardzo awangardowe i nowatorskie podejście... Zwykle robi się to odwrotnie . Jeśli zdjęcia dobrze oddają stan faktyczny to muszę przyznać, że ta "wersja beta" bardziej do przemawia. To co zrobiłeś pierwotnie było jak dla mnie zbyt "żwirowe", jakby ta trójczyna jechała po kazachskim stepie czy innej Pustyni Gobi ... Teraz to bardziej przypomina leśny dukt/polną drogę, gdzie żwirek jest wymieszany z takim szarym piachem (coś takiego jak w polskich lasach). P.S. Nie rozumiem tego szrotu na ziemi. Jakieś skrzynki/beczki/kany były by OK, ale uszkodzona rolka podtrzymująca z trójki? Ta scenka w zamyśle ma przedstawiać pojazd przejeżdżający przez wcześniejsze pole bitwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 no nie wiem jak poprzednia ale ta jest czadowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Dziękuję za otuchę. Poprzednią wersje dioramki znajdziesz kilka stron wstecz. Dziś jedno zdjątko. Powoli przygotowuję podwozie i gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Świetne to zdjęcie - model wygląda jak prawdziwy czołg Jak dla mnie poziom nieosiągalny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Mario - Seb na nPWM miał rację, mdłe to na razie jest... Brakuje łosia jakiegoś, filtrów, biedrony etc. Czegoś, co urozmaici kolorystykę i zniesie efekt "płaskości barw" kamo... Dobrze zaś wygląda ten "sbs" z brudzenia gąski. Wydechy mu trochę okopcisz, nie? Wiem, że to bardziej efekciarskie niż realistyczne, ale zawsze jakiś akcencik innego koloru z tył wanny by był . P.S. Sprawdź swojego meila, plizzzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Spokojnie do końca jeszcze daleko. Tymczasem: Miało być bez obijania ale nie wyszło... Zdobywam doświadczenia, poprawię się w następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Cześć. Witam po standardowej „małej” przerwie. Przedstawiam kilka fotek z ostatniej fazy budowy. Niestety jakość marna i słabo oddaje rzeczywisty wygląd modelu. Znany Wam widoczek: Troszkę niżej: Tutaj sposób na zakrycie tego czego nie ma... Jedziemy do galerii. Model i diorama w zasadzie są gotowe. Postaram się zrobić bardziej realistyczne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Dobra... ZAPRASZAM DO GALERY: viewtopic.php?p=332558#332558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi