memerius Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Cześć, Cieszę się, że modelarstwo ma tak szerokie grono zwolenników i miłośników tego hobby. cieszę się że i Ja jestem jednym z tych, którzy wybrali ten rodzaj relaksu Mam, pytanie przewertowałem prawie całe forum i niestety nigdzie nie mogę znaleźć tematu czym usunąć oryginalny chrom? wydaje mi się, że w którymś warsztacie ktoś opisał czym to ściągnął, ale niestey nie mogę trafić. Obecnie jestem na etapie składania Mustang shelby 350 H jak już będzie widoczny postęp prac napewno znajdziecie mnie w warsztacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 czym usunąć oryginalny chrom? Wrzuć do roztworu Kreta z letnią wodą, po kilku minutach moczenia zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Możesz także wrzucić go do DOTa (płyn hamulcowy dostępny na stacji benzynowej) i odczekać kilka godz., zejdzie jak skórka z banana , jednak to co napisał Pan tornado też jest dobrym sposobem, ale mi jakoś nie wychodziło nigdy :( Co do modelu najlepiej dawać relacje od początku, bo teraz możemy Ci pomóc później może być już ciężko jakbyś cosik zrobił nie tak :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2009 Możesz także wrzucić go do DOTa Kiedyś wrzuciłem elementy z italerowskim chromem do Dot-a 3 i nie zszedł chrom. Więc chyba trzeba użyć Dot 4. Wrzuciłem wszystko do Kreta i pięknie zeszło. Kreta nic nie zastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Możesz także wrzucić go do DOTa Kiedyś wrzuciłem elementy z italerowskim chromem do Dot-a 3 i nie zszedł chrom. BINGO :P właśnie zapomniałem dodać, że DOT-4,a nie inny. Mi np. chrom z felg w tym docie pięknie zszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memerius Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 dzięki wielkie za odpowiedź nie wiem czy spodba się wam pomysł pomalowania modelu według własnej kombinacji lakierniczej Auto będzie miało kolor kości słoniowej a dach będzie bordowy felgi będą biało bordowe ale wszystko w swoim czasie, chyba że macie inną koncepcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Zrób temat w odpowiednim dziale i tam będziemy odpowiadali, bo nie ma sensu robienie bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Co do usuwania chromu - polecam zmywacz do Sidoluxu, który zwie się Cleanlux Ładnie likwiduje chrom, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memerius Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 hej, dzięki za odpowiedzi. dziś idę kupić kreta w płynie i robię myju-myju ale naszło mnie inne pytanie: Czy wiecie jak zrobić białe zegary zamiast standardowych kalkomoni?? dzięki wielkie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Po co kret??? Kup Cleanlux - zmywa chrom w jakieś 30minut, a co najważniejsze - nie osłabia plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Ja polecam kreta (bo tylko jego używałem). Sposób sprawdzony własnoręcznie nie dalej jak miesiąc temu. Letnia woda (koniecznie letnia, bo sama reakcja z kretem mocno podnosi jej temperaturę) + trochę granulek kreta. Niecałe 2 min. z zegarkiem w ręku i śladu po fabrycznym chromie. Plastik nienaruszony. BTW kreta używałem oryginalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memerius Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 dzięki a podpowiecie mi jak uzyskać białe zegary na desce rozdzielczej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 dzięki a podpowiecie mi jak uzyskać białe zegary na desce rozdzielczej? Skoro nie chcesz kalkomani to po prostu namaluj je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memerius Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Skoro nie chcesz kalkomani to po prostu namaluj je. domyślałem się że tak będzie wysoko poprzeczka zawieszona :( a czym na malować cyfry? pędzelek 000 nie da rady zrobić czytelnych dzięki za pomoc postaram się wyciąć prędkości ale to będzie i tak ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Również polecam kreta Do zmycia chromów używałem takiego za 2,99 z Biedronki i dał rade Kilka minut i po sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memerius Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 HEJ, mam pytanko jak już założyłem swój temat, w czym zamoczyć część by zszedł akryl (Pactra)? zbyt grubo mi to wyszło... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Zmywacz Wamodu żre aż miło, smarujesz farbę pędzlem ze zmywaczem i ścierasz szczoteczką. Ogólnie Zmywacz Wamodu żre wszystko. Benzyny ekstrakcyjne (te które nie ruszają plastiku - sprawdź najpierw) też ładnie zmywają akryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi