Brat Prytt Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki! Wagonami takimi wozi się zazwyczaj wyroby stalowe walcowane - najczęściej należą do hut, ale nie dam głowy, że i inne rzeczy nimi jeżdżą. Blachy to projekt własny, wykonanie to jaskółcze jajo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 I co tam słychać na Linii Tranwersalnej? Zasypało na amen ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat Prytt Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 No na razie tylko wiatr wyje w kominie, nikt nie daje do pieca. Przeprojektowałem uklad torowy pod inne (pod względem producenta i geometrii) zwrotnice (zwane przez mądrych rozjazdami), wróciłem potem do pierwotnego stanu a następnie przeprojektowałem plan całości pod inne zwrotnice (uwaga jak wyżej). I tak zostało. Obecne zwrotnice mają po 40cm długości co podobno bardziej odpowiada orginałowi. Sprzedałem zatem te z pierwotnej opcji co starczyło na zkup dwóch tych wypasionych. Czasem trzeba zrobić coś nierozsądnego. Poza tym z objęć Morfeusza wyrywa mnie regularnie myśl o zastapieniu na stacji semaforów kształtowych świetlnymi. Te pierwsze są do zdobycia po trudach na poziomie drużyny pierścienia, te drugie stopniem komplikacji pozyskania dorównują najwyżej 4-rem pancernym. Letki przestój dlatemu, iże za tydzień i dwa dni norymberga i muszę przegryźć to: Albo będę musiał dużo rzeczy sprzedać przed wizytą egzekutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat Prytt Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 No trochę mało się robi dioramowo, bardziej modelowo. Co do Czudca to czekam czkając na cud finansowy - brakuje mi 1 zwrotnicy. Ponadto ciągle kombinuję gdzie przyciąć pierwotny plan i takie tam etcetery kolidujące z dobrym snem. Za to spływają wagony stanowiące o charakterze linii Rzeszów-Jasło. Beczki! Fajnie by było zrobić ich całą masę, niestety wyżebrałem budżet na 4 sztuki. Na szczęście ten model opracowuję w pracy - może coś się jeszcze doczepi do tego samoróbnego kwartetu... Wersja firmowa będzie w całości metalowa. Ja bazuję na modelu PIKO. No to ciach: I z półobrotu: Dekielek do wlewania ropy wyszedł misterny A tu w duecie z Gbs-em (wozi meble z Frysztaka - 2 stacje dalej) No i kropka: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 To co robisz zrobiło na mnie duże wrażenie. Perfecto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płk. Reile Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 nnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi