jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Witam.Jestem tu nowy, właściwie to mój pierwszy post. Mam problem, a mianowicie po pomalowaniu kasty clearem na gotowo,jej powierzchnia zamiast być gładka i świecąca, pokryta jest masą kropeczek.Nie wiem gdzie popełniłem błąd. Nie wiem czy użyć papieru ściernego i pasty polerskiej aby efekt ten zniknął?Jeśli tak to jakiego i w jaki sposób mam to zrobić? Prosze o pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Jeśli możesz - pokaż jakieś fotki - wtedy będzie wiadomo o jakie "kropki" chodzi i co z nimi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2009 Witam. pomalowaniu kasty clearem Jakiego clearu użyłeś, w sprayu, czy aerograf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 w spraju - DEKOCOLOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2009 w spraju - DEKOCOLOR Wymieszałeś go dokładnie? Ja też kedyś prysnąłem i powstały mi bąbelki powietrza. Odczekałem aż wyschnie, papierem przetarłem całą powierzchnie i malnąłem jeszcze raz po dokładnym wytrzęsieniu puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Starałem się dobrze rozmieszać.Może za słabo trząsłem tą puszką.A jaka frakcja tego papieru teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2009 A jaka frakcja tego papieru teraz? Robiłem to papierem wodnym, od 1500 do 2500. Tylko ja miałem do naprawy niewielką powierzchnie, a ty masz pewnie dużo. Więc rób to delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Dzięki bardzo.Najgorzej ze jest położona kalkomania i nie chcę jej zniszczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Jeżeli kalkomania jest. To może połóż druga warstwę, bo rozumiem że kalki przykryte lakierem. Jak już druga warstwa wyschnie( daj jej z tydzień) to zaatakuj papierem 2000. Za jednym razem pozbędziesz się bąbelków a kalki będą zabezpieczone lakierem i będzie to ładniej wyglądać. Jak zeszlifujesz( rób to delikatnie i często sprawdzaj) to pokryj dany element lakierem tylko teraz zrób to z większej odległości i daj mniejszą warstwę. Używałem teko lakieru, i jakoś udało się naprawić ten sam błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Ja dałem już dwie warstwy bezbarwnego i dopiero teraz wyszły te bąble.Myślisz żeby dać trzecią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 (edytowane) A czy kalki są przykryte lakierem? jeżeli dwoma warstwami. To zeszlifuj lakier papierem 2000 na wodę. Szlifuj tak aby dookoła kalek nie było widać uskoku. Podczas szlifowania zrobi się taka ramka z lakieru będzie błyszcząca, musisz szlifować tak żeby jej nie było. Ale rób to delikatnie żeby nie zacząć drzeć kalki. Edytowane 28 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Tak są przykryte.Pierwsza warstwa była z daleka pryskana, a druga miała być na gotowo, a tu taki klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 No to zrób tak jak napisałem w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackies13 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi