damien77 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Klasa 6 - Figurki i Popiersia Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Witam Poniewaz nie dostalem figurek z ktorymi mialem zamiar wystartowac w konkursie zdecydowalem sie na pomalowanie tego malego popiersia w skali 1:9. Popiersie kupilem na konkursie modelarskim w Wiedniu,nie jest to oryginalny produkt firmy Pegaso Models tylko wlasny odlew.Bede musial pouzupelniac pare niedociagniec,usunac nadlewki i dorobic w jednym miejscu pasek od lornetki.Jezeli administracja nie ma nic przeciwko temu nie bede prowadzil warsztatu poniewaz malowanie zajmie mi kilka dni i nie ma sensu wstawiac codziennie zdjec,poza tym w przypadku figurek liczy sie pierwsze wrazenie,jezeli bede wstawial zdjecia z postepow pracy efekt koncowy nie bedzie robil juz takiego efektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 nie ma sensu wstawiac codziennie zdjec,poza tym w przypadku figurek liczy sie pierwsze wrazenie,jezeli bede wstawial zdjecia z postepow pracy efekt koncowy nie bedzie robil juz takiego efektu . Polemizowałbym. Obejrzałem popiersie Cezara i bardzo bym chciał prześledzić proces malowania. Chciałbym też kiedyś malować figurki, wprawdzie w 1:35, ale zasada jest ta sama. Więc... etap podkładu możesz pominąć, to umiem Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Musze Cie zmartwic,malowanie 1:35 a popiersi to dwie pary kaloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 A co on ma na sobie? Parke "Charkow"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Października 2015 Witam, Mimo wszystko warsztat z kluczowymi postępami bedzie niezbędny, nie musisz pokazywać wszystkich kroków, ale te najważniejsze bedą wymagalne aby zaliczyć Twoje zgłoszenie w konkursie. Mam nadzieję, ze nie bedzie to wielki problem. Pozdrawiam Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Ok,bede staral sie dodawac zdjecia w miare postepow. 7urgen tak to wyglada w boxarcie,charkow to to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Zwykly kurtek zimowy... To futro masz z glowy Bo zakladam ze nielatwo takie futerka malowac. Takiego to machniesz raz dwa i uslyszysz brawa. Jak mozesz troche ambitniej, to trzepnij mu jakies szczatki kamo na wewnetrznej stronie. Juz pokazales ze to dla Ciebie pestka. Bo ta szarosc to taka jak na elektrownie jakas nienaturalna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Z futrem bylo by latwiej mi sie wydaje ze ta wewnetrzna strona wchodzi w zielen i jest ostro przybrudzona.Rozwaze twoja propozycje,zawsze to bedzie cos innego niz w boxarcie.Znalazlem cos takiego,pisz ktora i bedziesz mial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Znaczy, pomijajac moja wciz bardzo niedoskonala wiedze na temat SS nie do konca jestem pewien czy mieli kurtki bez kamo... Luftwaffe mialo na potege, Heer tez jakies (nawet krotka serie pikowanych podobnych do tych Luftwaffowskich) ale czy SS? Nie jestem tego pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Jak dla mnie tylko mu gęby tak paskudnie nie maluj i masz mój głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 (edytowane) A zrob mu jesienne deby od srodka. Zawsze podobal mi sie w tych kurtkach ten kontrast pomiedzy bialym a wersja jesienna deba. Edytowane 2 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Nie no takiej geby to mu nie zrobie,zamierzam pomalowac go w z jasna karnacja i typowymi zaróżowieniami od mrozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 No i spoko! Tak na prawdę to nie wiem skąd wyskoczył ten trend do malowania figurek. Jak dla mnie wyglądają jak z d.. bez odniesienia do jakiego kogokolwiek światłocienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Zaczyna sie cos dziac,przygotowalem mini popiersie do malowania,dorobilem brakujace paski,uzupelnilem ubytki,zamocowalem je juz na podstawke aby latwiej sie malowalo.Podstawka bedzie czarna co stworzy fajny kontrast z biala figurka.Tym razem dam szary podklad,malowanie tak jak w boxarcie wzbogacone o sugestie kolegi 7urgen.No to do dziela ,moze dzisiaj dam juz jakies zdjecia z progresu o ile bede zadowolony z odcieniu skory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Obserwuje z wypiekami na policzkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 3 Października 2015 Ja też :-) Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Dobra,chcieliscie warsztat to teraz bede spamowal kilka razy dziennie. Figurek przygotowany do malowania i w tle farby ktorych chcialem uzyc,w trakcie wyszlo jednak cos innego. Tutaj widac pierwsze malowanie,ja na poczatek daje po calosci najciemniejszy cien oraz najmocniejsze rozjasnienie. Tutaj mamy juz pomalowana twarz,dlaczego nie robilem zdjec pomiedzy? poniewaz to byla wolna amerykanka.Mniej wiecej wyglada to tak ze pomiedzy tymi dwoma pierwszymi kolorami daje midtony i baze,potem glazy. Nie sugerujcie sie tymi fotami bo to z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Zalozyles mu gustowna pelerynke, jak u fryzjera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 3 Października 2015 Podał byś numery farb, do bazy, midtones i highkights? Dajesz jakiś wash po bazie? Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Uzylem farb z zestawu Vallejo: S=Shadow L= light Baza = 72.769+70.835 Salmon rose 1L = B + Pale Flesh 75.703 50% - 50% 2L = Pale flesh 1S = B + Barbarian Flesh 72.711 tym kolorem malowalem po calosci 2S = red terracota 72.772 bardzo rozrzedzonym podkreslilem kosci policzkowe Po wstepnym malowaniu rozrzedzam jeszcze mocniej baze i tym zespalam wszystko. Potem bardzo rozrzedzonymi salmon rose i czekbone glaze od ak interactive zespajalem calosc. Tak mniej wiecej to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 3 Października 2015 Super - dziękuję! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Fajnie sie prezentuje, ale dlaczego puszczales rozjasnienia na gorne powieki? Na zdjeciu widac ze swiatlo pada z prawej strony od gory, wiec gorne powieki powinny byc w cieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Dlatego Marcin zeby podkreslic oczy,jak sie dobrze przyjrzysz to zobaczysz ze one tylko z zewnetrznej strony sa rozjasnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Inna technika malowania dlatego tez pytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Przyjrzyj sie jakims figurka w duzej skali,wszystkie beda mialy rozjasniona gorna powieke od zewnatrz,to jest wazne aby nadac ksztalt oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi