lauoli00 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 witam wszystkich kolegów głównie figurkowiczów. Postanowiłem zrobić dwóch Kurtów Meyerów zimowego i letniego połączonych jakimś gratem. Wiem, że to już było, ale... na początek in box,przepraszam za jakość zdjęć, ale uczę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 pomyślałem, że trochę wzbogacę pacynki. letniemu Kurtowi dałem mapnik, a zamiast szluga dam mu kwiatek. Zimowemu dam szaliczek, ekstra rękawiczki na sznureczku i lornetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 początki mordek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 trochę eksperymentuję ze zdjęciami, mam nadzieję wyjść na prostą jak będzie co oglądać. Dalej buziaki w trakcie, pomalowałem czapeczki wstępnie by złapać mniej więcej "balans" między kolorystyką twarzyczki a nakryciem głowy i odzieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Rozumiem że wzór to będzie telo mimentico? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Share Napisano 21 Listopada 2015 chciałem, ale po analizie fot doszedłem do wniosku, że kolo miał inny krój fraka ( krótszy i te dolne kieszenie) ....nie ma czasu na przeróbki. Trzeba było wziąć M. Wunschego zmienić głowę i przechrzcić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 We Wloszech Niemcy przejeli sklady mundurowe oraz fabryki tekstylne i sklady materialow, dlatego tez kroj jak i kamuflaz na mundurach z 1944 rozni sie znacznie od standartow Niemieckich tegoz okresu. Zwlaszcza jesli chodzi o SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Share Napisano 21 Listopada 2015 zgoda. nie obraź się, to ,,oczywista oczywistość", ale mam konkretnego figuranta w konkretnym fraku. Zawsze staram się być najbliżej faktografii, oczywiście bez przesady. Dlatego bardziej do tego figuranta pasuje mi najtrudniejsze camo rauchtarnmuster znane jako blurred edge. Kamuflaż artboxowy jakoś mi nie widzi się. Jako,że takiego nie pędzlowałem w życiu, spróbuję na starym szkopie jak to wyjdzie. Jak nie halo, to wtedy sie poduma, co z fraczkiem. Może ktoś coś doradzi. Poczekam i zajmę się spodniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 No na podstawie kroju kieszeni zgodzie się z Tobą, faktycznie ta bluza wygląda jak wzór z dolnej fotki. Istnieje koszmarna mnogość spotęgowana oficerskimi fanaberiami realizowanymi na zamówienie przez krawców. Chyba faktycznie wobec nietypowosci bluzy najlepiej oprzeć się o zdjęcie przedstawiające cos co jest najbliżej tego co na figurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 25 Listopada 2015 Autor Share Napisano 25 Listopada 2015 po przerwie dalej malujemy: baza do spodni i kożuszka jakieś spodnie wyszły mi za niebieskie, choć nie dawałem kropli niebieskiego z drugiej mańki, na razie skupiam się na zimie delikatny progres spodnie 80 % skończone, kurtka 60 %, pas 10%, rękawice 70%, kożuszki 70% i jeszcze jeden i jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 powoli do przodu, aby przed zimą zdążyć mam pytanie do kolegów, czy szaliczek biały z zamysły dać w jakiś kontraścik np granatowa krata, czy w tonacji brązów? kolejne pytanie, czy spodniom już wystarczy cieniowania, rozjaśniać jeszcze, nie wiem, bo w planach mam jeszcze delikatne ubłocenie dołu nogawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Na moje na szaliczku brązowa krata. Było jiuz kiedyś na tym forum o szalikach, bodaj w kontekście jakiejś pracy kolegi Pedzelka. Ja nie bardzo kminie cale te jego wdzianko ale intuicja podpowiada mi że to spodnie zimowe więc na moje już nic z nimi nie kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 pierwowzór jest taki, ale jak dla mnie jest za cukierkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 A dobra, juz widze... Tak, za czysto pewnie nie powinien wygladac. Tak jak masz, wedlug mnie, bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Jeszcze go pobrodz i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 mam w planie, jak pisałem, delikatne ufajdolenie nogawek. A jak twoje zdanie w kwestii szalika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Zostawilbym tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 właśnie spie.............. szalik, do przemalowania.Dopiero na zdjęciu widać jak bardzo spie........... . Letni Kurt podkład pod rauchtarnmuster i baza pod galanterię skórzaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Takiego szalika myślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 właśnie pomyślałem teraz o brązie ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Oj tam szalik ( przeca byly zbiorki ciuchow wysylanych pozniej na front, mogl dostac od babci ). Jak dla mnie to spodenki sa za czyste, sprobuj polatac w bialych portkach w zimie to zobaczysz jak dlugo beda czyste na tylku, kolanach i okolicach butow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 toć pisał ja wyżej, co mają być delikutaśnie uciućłane. Al e nie zrobię go taż na Tadzika po firmowym śledziku przed świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 przemalowałem jak się dało, lepiej nie będzie przy moich trzęsących się rękach i ślepocie ewentualnie tak dorobimy jeszcze lornetkę na biało z przetarciami, poprawimy ryjek, co by nie był zbyt przepity, taśma do lewej rękawicy, troczki do czapki... może jakieś sugestie Kolegów, słowa krytyki..........., powtórzę spodenki ufajdolę z umiarem jak się wezmę za podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 super, nabrała życia a szaliczek... cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Szalik, Panie, rasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi