RH Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Kolejny modelik ,tym razem w barwach kraju wschodzącej wiśni .Z lat 30-tych w jedynym slusznym malowaniu srebrnym [ Model żywiczny ,niestety jak to w zwyczaju bywa w tej manufakturze,albo coś jest nie dolane ,albo tak odlane że nie wiadomo co to jest ,lub ewentualnie brakuje elementów .W tym przypadku to ostatnie mam na myśli ,czyli brakowało torebeczki z elementami do wykonania stanowiska strzelca ,czyli obrotnicy karabinu i wszystkich tych badziewi potrzebnych do wykonania ilości.Z stąd w modelu niestety nie mam wykonanej tej części . Gdyby to był zwykły Levis z obrotnicą to zawsze można to zaadoptować ,niestety tu akurat jest specyficzny karabin japoński o bardzo wymyślnej konstrukcji ,której nie miałem zamiaru odtwarzać . Przyjmijmy że ta maszyna latała bez uzbrojenia przecież i takie się zdarzały .Nie wszystko musiało slużyc do zabijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Bardzo efektowny samolot. Co widać na przykład na tym zdjęciu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 fajny. A tak przy okazji wyczytałem, że np w 1937 Gladiatory latały bez zamontowanych karabinów, w końcówce tego roku i od 1938 zaczęto je dopiero uzbrajać, więc Japończyk też mógł latać bez karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 fajny podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 I tu i na PWM-ie kibicuję wszystkim Twoim modelom, ten także świetny czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 A ja zapytam: Jak ze składalnoscia tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 A ja zapytam:Jak ze składalnoscia tego zestawu? Akurat ten składa sie bardzo dobrze (co nie można powiedzieć o większości modeli tej firmy :( ) Może dlatego że jest to model z pierwszych serii produkcyjnych . Elementy pasują jak klocki Lego. Ale żeby nie byli tak różowo ,to nadmienię że odlewy nie są na poziomie ,na przykład Silver Wings Bo w trakcie szlifowania wyskakuje mnóstwo otworów po pęcherzykach powietrza ,co pwoduje że wszystko trzeba szpachlować ,a w modelach żywicznych jest to upierdliwe (jednak nie jest to plastik).Sumując odlewy są nie dokładnie wykonywane, przy produkcji nie dokladnie odsysane jest powietrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi