RH Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Prapremiera nowego wyrobu firmy od niedawna działającej na naszym rynku LUKGRAPH. Modele ten to samolot raczej mało znany produkowany w USA w latach dwudziestych ,Sperry Mesanger. Niewielkie pudełko w porównaniu z poprzednim modelem Curtis A3 Falcon ,zawiera bardzo porządnie wykonane elementy żywiczne , blaszki i bardzo dobrej jakości kalki dla jednej wersji ,Po za tym standard to druty wtopione w elementy podwozia i zastrzałów .a także wzmocnione drutem skrzydła . Oczywiście model raczej dla doświadczonych modelarzy którzy już pracowali z takim materiałem jak żywica .Nie jest to może maszyna bojowa ,ale uważam że powinna się znaleźć w kolekcji każedego modelarz interesującego sie historią lotnictwa USA ...i nie tylko .przez swoja ciekawą konstrukcje . Osobiście przyznam sie że o modelu nic nie wiem ,tak że ciekawych odsylam na strony Wikipedii.tam w języku angielskim jest krótka historia tego płatowca Dla ciekawych parę fotek z produkcji created by picasa2html.com A teraz już właściwe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Sympatyczny modelik. Mam sentyment do Messengera bo robiłem kiedyś takiego latającego, balsowego z czeskiego zestawu. Napędzany był silniczkiem na CO2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Jak zwykle wykonanie na najwyższym poziomie _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Fiat 621 - Ftf 1/72 - ukończony Vickers E - jedno wieżowy i dwu wieżowy - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi