RH Napisano 24 Sierpnia 2015 Napisano 24 Sierpnia 2015 Prapremiera nowego wyrobu firmy od niedawna działającej na naszym rynku LUKGRAPH. Modele ten to samolot raczej mało znany produkowany w USA w latach dwudziestych ,Sperry Mesanger. Niewielkie pudełko w porównaniu z poprzednim modelem Curtis A3 Falcon ,zawiera bardzo porządnie wykonane elementy żywiczne , blaszki i bardzo dobrej jakości kalki dla jednej wersji ,Po za tym standard to druty wtopione w elementy podwozia i zastrzałów .a także wzmocnione drutem skrzydła . Oczywiście model raczej dla doświadczonych modelarzy którzy już pracowali z takim materiałem jak żywica .Nie jest to może maszyna bojowa ,ale uważam że powinna się znaleźć w kolekcji każedego modelarz interesującego sie historią lotnictwa USA ...i nie tylko .przez swoja ciekawą konstrukcje . Osobiście przyznam sie że o modelu nic nie wiem ,tak że ciekawych odsylam na strony Wikipedii.tam w języku angielskim jest krótka historia tego płatowca Dla ciekawych parę fotek z produkcji created by picasa2html.com A teraz już właściwe fotki Cytuj
Olecki75 Napisano 24 Listopada 2015 Napisano 24 Listopada 2015 Sympatyczny modelik. Mam sentyment do Messengera bo robiłem kiedyś takiego latającego, balsowego z czeskiego zestawu. Napędzany był silniczkiem na CO2. Cytuj
mig Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Jak zwykle wykonanie na najwyższym poziomie _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Fiat 621 - Ftf 1/72 - ukończony Vickers E - jedno wieżowy i dwu wieżowy - Ftf 1/72 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi