Skocz do zawartości

[In-box] Eurofighter Typhoon Single Seater Revell 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto jeden z moich ostatnich zakupów:

eurofighter1.jpg

eurofighter2.jpg

eurofighter3.jpg

eurofighter4.jpg

eurofighter5.jpg

eurofighter6.jpg

eurofighter7.jpg

eurofighter8.jpg

eurofighter9.jpg

eurofighter10.jpg

Kalkomanie doprowadzają do oczopląsu, tyle tego . Pozwalają na wykonanie samolotu w barwach Austrii, Wielkiej Brytanii, Włoch i Hiszpanii.

Napisano

Zaglądając do tego tematu zastanawiałem się, czy to czasem nie będą te same wypraski co w modelu Italeri, który posiadam. Ale widzę, że jest inny podział technologiczny modelu niż w Italeri, więcej podwieszeń, no i te kalki... W porównaniu z nimi Italeri są takie ... malutkie Ale o dziwo Revell robi też Eurofightera z przepakiem Italeri:

http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Inbox/d-f/eurofighter-i.htm

Właśnie przymierzam się do zabrania za swojego Eurofightera z Italeri i mam prośbę o skan/foto schematu malowania niemieckiej maszyny. Głównie chodzi mi o kolory farb, gdyż nie mogę dobrać jednego koloru. W Italeri góra kadłuba powinna być pomalowana kolorem 1721 ModelMastera (FS35237) i nie mogę znaleźć odpowiednika z Pactry.

Napisano

Z tego co się orientuję ten Typhoon jest nowym modelem. Dosyc wysoko ocenionym przez Fine Scale Modeler.

Jutro zeskanuję i podeslę stronę z instrukcją malowania wersji niemieckiej oraz oznaczenia farb w kodzie Revella. Podaj tylko maila na PW.

Napisano

Bardzo ładny zestaw, oj narobiłeś apetytu!

Ełrofajter tak samo dobrze lata jak wygląda, a co do kalek to jak nakładasz takie ilości maciupkich napisów to szlak człowieka trafia, ale po pokryciu lakierem ładnie to wygląda. Miałek kiedyś model Ełrofajtera ale po przeprowadzce miał katastrofę

Napisano

Skoti: Mail poszedł na PW. Z góry dzięki za materiały. Kiedy Twój trafi na warsztat? Ja swojego zacząłem dzisiaj.