shakal84 Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Witam Po długiej zabawie postanowiłem zakończyć warsztat ==> http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=50299 i wstawić DAK-a do galerii. Dziękuje wszystkim za rady i porady przy jego budowie ;) Na swoją obronę przypomnę tylko iż to mój PIERWSZY pancerniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Fajnie, że wracasz do tego cudownego hobby. Model poprawny. Masz jeszcze dużo do nauki jeśli chodzi o malowanie i ślady eksploatacyjne, ale powoli. Baza dobra. Łap za następny model i klej dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Model przyzwoity. Następnym razem tego typu obicia spróbuj zrobić gąbką - też daje ciekawy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Model całkiem przyzwoicie wykonany ale nie pasuje mi jego "brudzenie" całkowicie niespójne z podstawką i zastosowanie normalnego piasku nie wygląda najlepiej w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Masz jeszcze dużo do nauki jeśli chodzi o malowanie i ślady eksploatacyjne, ale powoli. To znaczy ? jakieś konkrety poproszę co jest źle ? ale nie pasuje mi jego "brudzenie" całkowicie niespójne z podstawką i zastosowanie normalnego piasku nie wygląda najlepiej w tej skali Tak wiem piasek trochę za ciemny w stosunku do pigmentów na kołach, i faktycznie trochę za gruba ziarnistość chociaż nie jest to zwykły piasek tylko specjalny do pisakownic, ale jak widać i tak mogłem go przesiać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 To tak jeśli chodzi o doprecyzowanie, co miałem na myśli: Pomijając to, że zastosowałbym osobiście do jednobarwnego malowania modulację kolorów (kwestia gustu) to pomijając to brakuje: - rozjaśnienia - zróżnicowanie kolorów obić - rozmieszczenie i intensywnośc obić (masz ame duże obicia w dość sporych skupiskach, brakuje pomniejszych i zarysowań przy takiej eksploatacji) - filtry uspujniające kolorystykę - olejne farby (biedronka + OPR) - zacieki i wypłowienia Dlatego pisałem, że jako baza do dalszej nauki jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Hehe no tak trochę tego brakuje. Jednak do większości wymienionych przez Ciebie technik nawet nie wiem jak się zabrać :X 1 Modulacja kolorów ok wiem o co chodzi zaczynamy od najciemniejszego, kończymy najjaśniejszym na płaszczyznach pancerza. W sumie to coś podobnego do preschadingu prawda ? 2 Rozjaśnienia ? czyli ? Jeżeli model miałby zrobioną modulację to chyba było by zbędne ? 3 Róznicowanie kolorów obić, to fakt obicia zrobiłem metodą na lakier do włosów, mogłem jeszcze pobawić się pędzelkiem i dać pod niektóre jaśniejszej farby kamuflarzu. 4 Rozmieszczenie i intensywnośc obić, tak wiem w niektórych miejscach jest ich za dużo, i są za duże w stosunku do skali modelu. 5 Filtry uspujniające kolorystykę, nie chciałem aby model wyszedł zbyt ciemny, po za tym jakich kolorów filtrów użyć do DAK-a ? 6 Olejne farby (biedronka + OPR) Otóż biedronkę zrobiłem tylko chyba za mocno ją zmyłem, użyłem żółtego, białego, ciemno brązowego i pomarańczowego koloru. Co to jest OPR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi