Pfeifer Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Witam. Poniżej zdjęcia Churchilla Mk. III z Italerki. Pierwszy model od jakichś 6-7 lat. Żadnych rewolucyjnych rozwiązań tutaj nie wprowadziłem. Model pudełkowy; jedyne co dodałem to antena (i tak pójdzie do wymiany, bo wyszła za gruba) oraz spawy na łączeniu elementów pancerza (głównie wieży i błotników). Po wstępnym pomalowaniu stwierdziłem, że model prezentuje się za czysto i rozpocząłem brudzenie. Dodałem kilka obić i coś, co moim zdaniem jest logiczne. Doszedłem do wniosku, że po co mam nakładać zacieki pędzlem, czy gąbką, skoro na prawdziwe czołgi nikt takowych nie nakłada. Wziąłem więc rozpylacz do mgiełki (to się chyba na twarz rozpyla, albo włosy. kobiety powinny wiedzieć). w przeciwieństwie do zwykłego rozpylacza do kwiatków, daje on naprawdę delikatny rozprysk, coś, co wygląda na tytułowąmgłę. rozpyliłem kilkakrotnie nad modelem samą wodę na zmianę z rozcieńczoną pactrą A64 + A103 z wodą w stosunku 1:10 (na oko). Na płaskich powierzchniach elegancko zasychało, po innych spływało, czego efekty widać na zdjęciach. link do warsztatu Zapraszam do oglądania. kalka się przekrzywiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Doszedłem do wniosku, że po co mam nakładać zacieki pędzlem, czy gąbką, skoro na prawdziwe czołgi nikt takowych nie nakłada. Wziąłem więc rozpylacz do mgiełki (to się chyba na twarz rozpyla, albo włosy. kobiety powinny wiedzieć). w przeciwieństwie do zwykłego rozpylacza do kwiatków, daje on naprawdę delikatny rozprysk, coś, co wygląda na tytułowąmgłę. rozpyliłem kilkakrotnie nad modelem samą wodę na zmianę z rozcieńczoną pactrą A64 + A103 z wodą w stosunku 1:10 (na oko). Na płaskich powierzchniach elegancko zasychało, po innych spływało, czego efekty widać na zdjęciach. No, pomysł ciekawy. Ale "dejże" no jakie zdjęcia, na którym jest cały model . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pfeifer Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 jutro rano, bo światło się na moim parapecie skończyło :P wieczorem spróbuję jeszcze przy sztucznym świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Co to za kolor na tym Brytolu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pfeifer Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Russian green z vallejo położony na czarny podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Russian green z vallejo położony na czarny podkład. No to wyszło za ciemno, albo to wina zdjęć. Mogłbyś go rozjaśnić na płaskich powierzchniach metodą suchego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 No własnie jak dla mnie też za ciemny jak na "brytyjski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi