Radek Filipek Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Witam wszystkich! Ukończyłem ostatnio kolejny relaksacyjny projekt jakim był T-34 z dragona w skali 1/72. Jeszcze BWP dla relaksu, a potem można wracać do panzerów IV. Sam model Dragona był bardzo fajny, może za wyjątkiem gąsienic, które (pomimo fajnych właściwości DS-ów) niestety nie pasują do skali. są zdecydowanie za grube. Nie ma to jak gąsienice z UMa. Malowany akrylami Tamiya. i obowiązkowo, modne zdjęcie z zapałką: Zdjęcia boleśnie pokazują wszystkie niedostatki, zwłaszcza doskonale widoczne przy tej skali i takim powiększeniu, niemniej ciągle się uczę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Bardzo przyjemny modelik Radku. Czekam na kolejny (szczególnie IV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Przyjemny, przyjemny. To one jeździły na szaro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Ładnie ładnie, gustownie pomalowany i wystylizowany A tak do tej zapałki, to czasem towar deficytowy w niektórych domach, więc zamiennikiem jest 1 grosz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 A tak do tej zapałki, to czasem towar deficytowy w niektórych domach, więc zamiennikiem jest 1 grosz ;) A gdy nie ma groszówki, na topie jest 1 eurocentówka... Radku - model super... czekamy na tego panzer IV pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 Dzięki, chłopaki za komentarze Cieszę się że się podoba Myślałem że odbiór będzie dużo gorszy... To one jeździły na szaro? Nein! nein! To zielony Tylko raz że dość ciemny, dwa że mat troszkę zmienia ton koloru, trzy że eksperymentalnie zrobiłem fotki w pełnym słońcu. Ale na żywo nie ma wątpliwości Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 kolor za ciemny, a klosze reflektorów pomalowane na srebno? Za to minus. Antena nie powinna być sztywna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Zanim głos zabiorę, a costam chciałbym maznąć, prosiłbym o fotki modelu na tle ciemnym p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Witajcie! Zanim głos zabiorę, a costam chciałbym maznąć, prosiłbym o fotki modelu na tle ciemnym Dzięki że mnie zmobilizowałeś, Rafał! Ostatnio mam wrażenie, że nie mogę dojść do porozumienia z moim aparatem przy robieniu zdjęć 72-jek. Nijak nie mogę złapać odpowiedniej ostrości :/ Kolor to kwestia wtórna i z łatwością można go zmienić, ale coś mi nie gra z ostrością... Przez to detale się zatracają... Trochę posiedziałem przy tym rano i cyknąłem takie coś: Jak trzeba więcej, to piszcie, wieczorem może pobawię się z innym oświetleniem i ustawieniami... Dzięki Mierzu, za konstruktywne uwagi. Postaram się uwzględnić przy kolejnych projektach, zwłaszcza kwestię reflektorów. Co do koloru, to na nowszych fotkach chyba widać, że nie jest taki ciemny, natomiast co do anteny, to wiesz na pewno, czy pytasz? Bo ja otwarcie się przyznam że nie wiem, ale założyłem, że skoro nie ma mechanizmu składania, jak w pz. IV to musi być giętka, żeby się nie złamała/wygięła przy obracaniu wieży. Jeśli to błąd, to proszę o poprawę pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 o to chodziło! kontrast zbyt mocny, retusz kolorem w MIGu, bo zakładam ze tego uzyłeś pozycje, w tonacjach od light dusty do eur. dust po dark earth, załatwi sprawe na podwoziu(mieszane). Góra za czysta, bądź kąt fotki niweluje nalot. Wycieki zbytnio wyraziste dla skali, mocne w sobie i jednolite , mało transparentne. To tyle z mundralinkowania ode mnie. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi