KARPIU Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Witam model zrobiony prosto z pudła + metalowa lufa. Wszystko malowane farbami z palety Vallejlo Air przybrudzone pigmentami i dark vashem firmy MiG. Model posłużył mi za ćwiczenie malowanie arekiem jak i nanoszenie śladów eksploatacji. Cytuj
marioba Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Witam ! Generalnie jest OK.Jednak........ zestaw nie jest idealny, ale przy odrobinie dobrych chęci można coś z niego zrobić. Zacznij od dokładniejszego obrabiania i pasowania cześci. Trzeba było skleić wachacze. Gasienice zadzierają je do góry. Gąski Italeri nie są doskonałe, ale podgrzane parą nad dziubkiem czajnika, zachowują kształt po ostygnięciu i dają się pięknie dopasować. Malowanie....mam wrażenie że zalałeś go washem i już!. Trzeba było trochę poczekać aż przeschnie i nadmiar zetrzeć. Na płaskich powierzchniach praktycznie zetrzeć do zera, w zagłębieniach mniej. Z kalkami jest coś nie tak ,bo widać folię. Jeśli traktować ten modelik jako trening, to jest OK, może być! Lubię Shermany i nic na to nie poradzę że trochę się czepiam. Pare tygodni temu zrobiłem ten sam zestaw i wiem co go boli. Tu go możesz zobaczyć http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=16646 Cytuj
imek46 Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Szczerze mówiąc to nie widzę na ty fotkach nic. A i kolor wyszedł bardziej jakiś taki szary. Mam nadzieję, że to wina zdjęć a nie złego doboru koloru bazowego. Cytuj
Cesarz Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Dałeś fatalne tło i zbyt jasne oświetlenie do zdjęć przez co słabo widać detale Ogólne wrażenie jest pozytywne ale skoro piszesz, że jest to model treningowy to mogłeś bardziej (odważniej) poszaleć z weatheringiem oraz cieniowaniem. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi