Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dwa modele czołgów T-72 w skali 1/144 jakiejś dziwnej firmy, której nazwy już nie pamiętam.

W zestawie były 2 czołgi oraz 2 trały przeciwminowe. O ile teciaki są znośne to trały wyglądają niezbyt zachęcająco.

Ale czego się spodziewać po zestawie za 11zł?

Jeden model w barwach irackich (oznaczenia malowane ręcznie) drugi w barwach radzieckich (kalka z zestawu).

IMG_0487_1_1.jpg

th_IMG_0397.jpg th_IMG_0399.jpg th_IMG_0400.jpg

th_IMG_0401.jpg th_IMG_0402.jpg th_IMG_0404.jpg

th_IMG_0406.jpg th_IMG_0407.jpg th_IMG_0410.jpg

IMG_0492_1_1.jpg

th_IMG_0414.jpg th_IMG_0415.jpg th_IMG_0416.jpg

th_IMG_0417.jpg th_IMG_0418.jpg th_IMG_0420.jpg

th_IMG_0421.jpg th_IMG_0425.jpg

Napisano

fajne karyple. ta Firma to "Mini hobby models". ja swoje zrobiłem w oznakowaniu rosyjskim i polskim. Pokusiłem sie też o dorobienie KM'u i anten. Napisz proszę, czy na wieżach patrząc od strony lufy po prawej stronie miałeś takie dziwne..cosie które trza usunąć?

Napisano

No jestem zachwycony Sam niedawno kleiłem wczesnego Tygrysa w tej skali (i potwornie skrzywiłem kadłub ) - samo składanie kaszka z mleczkiem, ale malowanie trudne, z wykorzystaniem wszystkiego co było i nadawało się do naniesienia farby (pędzle różnej wielkości i twardości, wykałaczki, igły od strzykawki).

Napisano
Napisz proszę, czy na wieżach patrząc od strony lufy po prawej stronie miałeś takie dziwne..cosie które trza usunąć?

Miałem te dziwne "cosie". W tym miejscu na wieży producent zrobił chyba specjalnie miejsce na nadmiar plastiku.

Czy możesz w jaką techniką akcentowałeś szczegóły?

Jeśli chodzi o malowanie, to użyłem farbek akrylowych na podkład i bazę.

Wash olejny w zagłębienia, reszta to przecierki suchym pędzlem i rozjaśnienia techniką mokrego pędzla.

Całość stonowałem kilkoma akrylowymi filtrami; kolory farb dobierałem indywidualnie pod kolor bazowy czołgu.