tomek14147 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Witajcie. Ostatnio na forum pojawiło się kilka brytyjskich ronsonów, więc i ja dorzucę coś od siebie. Model to standardowo Dragon, robiony praktycznie prosto z pudła z kilkoma dodatkami w postaci lampy i Browninga na wieży, anten i gratów, wyszukanych w szafie oraz zrobionych przeze mnie. Model malowany Vallejo, a wykańczany olejami i pigmentami MiG’a oraz błotem od Tamiyi. Jako, że model nie był wzorowany na żadnym konkretnym pojeździe, postanowiłem sobie trochę na nim poeksperymentować z pigmentami. Dobra koniec gadania, zdjęcia: No i jeszcze jedna fotka "historyczna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Za dużo białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 To dobrze, że eksperymentujesz. Zacieków jest moim zdaniem zbyt dużo, ale ich jakość nie jest najgorsza.Błoto Tamiyi, mimo fajnej konsystencji jest trochę zbyt jednolite kolorystycznie. Browning wygląda niestety nieco sztucznie. Jakim kolorem był malowany i czym wykańczany ? Tyle jeśli chodzi o niedoskonałości, natomiast to co podoba mi się bardzo i czego chciałbym oglądać jak najwięcej, to świetnie przygotowany fotomontaż. Pomimo, że miasteczko przedstawia bardziej czystą, letnią scenerię, a czołg jest niemiłosiernie umorusany, to sam fotomontaż jest super. Oby tak dalej Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 mi się podoba. Podpatrzę coś do mojego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Cóż z zaciekami miałem problem, bo raz wychodziły za słabe, a raz za mocne. Browning trochę mi nie wyszedł, przyznaję. Malowany był na czarno i przetarłem go srebrnym, ale trochę za dużo mi się go dało Błotko próbowałem trochę urozmaicić, ale widocznie użyłem za mało kontrastowych kolorów. Co do fotomontażu to trochę się ostatnio bawię Photoshopem. Cieszę się, że się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi