PiterATS Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 Witam Przedstawiam kolejny model. Tym razem to IS-2 z Italerki w skali 1/72. Jak zapewne wszyscy wiedzą jest to przepak starego, ale w moim odczuciu, bardzo dobrego modelu Esci. Model jest wykonany praktycznie prosto z pudełka z kilkoma wyjątkami. Nie będę rozpisywał się co zmieniałem w trakcie budowy. Mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się po przeglądnięciu mojej relacji=> http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=9535&highlight=is2 Zdjęcia modelu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 Ciekawa relacja tylko nie podzielam zdania co do winyli ale to inna historia. Model mi się podoba. Podstawka też ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 Widziałem na kartonie Twoją relacje i podzielam opinie Twoją co do gąsek "gumisi" choć te z Dragona są już o wiele lepsze. Model wykonany jest , a i to nie jest przepak ESCI, ta firma nigdy tego modelu nie robiła, jest to wyrób wyłącznie italki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Marca 2007 Autor Share Napisano 28 Marca 2007 to nie jest przepak ESCI, ta firma nigdy tego modelu nie robiła, jest to wyrób wyłącznie italki. Może masz rację, ale wydawało mi się, że to jednak jest Esci... choć teraz to już nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 Witam! Model ładny, ładnie "doprawiony" i ciekawa sceneria-wieje chłodem z ekanu . Skoro jednak czołg porusza się po mlaskającym błocie(podstawka),to czy nie powinien mieć bardziej upaćkanych nim wanny kadłuba(przód,tył,boki),błotników,kół i gąsienic -może tego tak nie widać na zdjęciach?? Malowanie efektowne-sprawia jednak wrażenie jak na zimowe warunki mocno pozcieranego i w dodatku na całej powierzchni niemal równomiernie-bardziej by pasowało do wczesnej wiosny -to oczywiście moje osobiste odczucie.Jeszcze raz- naprawdę udany model Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Marca 2007 Autor Share Napisano 29 Marca 2007 Temir, widzę, że dokładnie odczytałeś przesłanie tego modelu Moim zamiarem było właśnie zrobienie Stalina z końca zimy, z prawie startym białym kamuflażem. Ponieważ to koniec zimy, na podstawce odwzorowałem rozjeżdżoną, błotnistą drogę i utrzymującą się jeszcze na polu cienką warstwę śniegu. Jeśli chodzi o błoto na czołgu, to one jest zaznaczone, tylko na zdjęciach tego aż tak dobrze nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi