Karub Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Witam To moje pierwsze modele. Aktualnie pracuję nad Tygrysem i prosiłbym o jakieś porady. Elefant (Dragon) T 34/85 (Revell) Tiger H (Revell) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 No to tak. Elefant pomalowany przeterminowaną farbą i malo oszlifowany ale jak na pierwszy model nieźle. Nie popsuł konstrukcji jak ja na mojej panterze. T-34 już lepiej od Elefanta, ale części nadal nie doszlifowane a farba zalecana przez producenta "świeci sie jak psu jajca" ale wrażenie ogólne robi juz dobre tym bardziej że to nr2. Tygrys mnie rozwalił 3 model i robi wrażenie (widziałem wszystkie na żywo). Zabrudzenia to gips tynkarski wymieszany z farbą. Trawa kupiona w modelarskim. Użył tż prochu z petardy do zabrudzenia koło silnika a zabrudzenie na lufie to czarny pigmebt. Model jest jeszcze oczywiście na warsztacie. Z tego co mi wiadomo to na podstawce zagości piechota . Karuba znam oczywiście bo chodzimy do jednej klasy więc jestem na bierząco z jego planami modelarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karub Napisano 30 Maja 2007 Autor Share Napisano 30 Maja 2007 Na tygrysie już jest rdza, błoto poprawiłem i wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 cześć. też kleiłem tego tygryska i też był to mój trzeci model w życiu jak masz ochote to możesz zerknąć: viewtopic.php?t=2722 co do uwag to pierwsze co mi sie rzuca w oczy: 1. kolor, jakiś dziwny, ale to może aparat przekłamuje, wygląda jak panzergrau a to przecież pojazd z afryki 2. zapasowe ogniwa na wieży do usunięcia, w afryce ich nie wożono w ten sposób 3. brak filtrów a raczej być powinny jeśli chodzi o wykonanie modelu to się nie będę wymądrzał bo też jestem początkujący, aczkolwiek wydaje mi się, że był robiony w pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 No Burak teraz dostałeś wzór i jedziesz dalej. Kolor tego tygrysa to jest jednak panzergrau. A model był raczej szybko wykonany ale zobaczymy efekt końcowy bo jeszcze go nie skończył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 No Burak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 reuaBD zachciało się od tyłu pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karub Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 jeśli chodzi o wykonanie modelu to się nie będę wymądrzał bo też jestem początkujący, aczkolwiek wydaje mi się, że był robiony w pośpiechu Z tym się częściowo zgodzę. Na początku sklejałem pośpiesznie. Teraz staram się naprawiać to co źle wyszło, a drobne części dokleję jak kupię lepszy klej. Mógłbyś napisać jak wyginasz części, bo moja próba skończyła się na połamanych błotnikach. PS. Burak to moja ksywa (mam jeszcze dwie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Powyginane błotniki są z dedykowanych blaszek parta, to znacznie uatrakcyjnia zabawe a przy okazji urealnia model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bernard Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 "Tygrys" hmm piękna sprawa.Bardzo ładnie wykonany model,tzn. tak mi się wydaje.Ale nie pomogę bo nie kleje modeli tak tylko chciałem coś w końcu napisać na tym forum.Ogólnie podobają mi się modele czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karub Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Bardzo ładnie wykonany model tygrysa to ten viewtopic.php?t=2722 Ale dzięki za posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi