R_Mazzi Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam To mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym się przywitać a jednocześnie pokazać moje dwa ostatnie czołgutki. To kolejno trzeci i czwarty czołg jaki wykonałem, daleko mocno im do doskonałości ale mam nadzieję że nie urażą mocno waszego poczucia estetyki PzKpfw VI TIGER Ausf. H1 1 kompania 501 sPzAbt, Béja, Tunezja luty 1943 siatki niestety nie udało mi się przekonywująco zawisić na bocznej burcie więc leży przymocowana na tylnej płycie PzKpfw VI TIGER II Ausf. B (wieża - typ Henschel) 2 kompania 503 sPzAbt, operacja Panzerfaust, Budapeszt, październik 1944 Zdjęcia orginalnych wozów pochodzą z monografii wydanych prze wydawnictwo Militaria jak również można je znaleść na stronach www wszelkie komentarze mile widziane ************************************* Dodane dnia 19.07.2008 ************************************* Nowa wersja podstawki i bardziej z żabiej perspektywy: I wracamy na ulice Budapesztu (siakoś tak po drodze się zlekka poobijaliśmy Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj
czsochaj Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 NO, no,no, nie uraziłeś chcę więcej!!!!! Lubię dobrze i realistycznie wykonane modele. Kiedy następna ,,dostawa''? CZEKAM!!!! Cytuj
dweler Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 dokladnie tak,swietnie sklejone i super realistyczne malowanie Cytuj
Samik Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Bardzo ładnie wykonane modele. Jedynie mały ochrzan dla firmy revell za słabo dopracowane gąski w KT. Mogli trochę bardziej się przyłożyć. Pozdrawiam Samik Cytuj
Jonak Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Jedynie mały ochrzan dla firmy revell za słabo dopracowane gąski w KT. Mogli trochę bardziej się przyłożyć. Eee... co w nich złego? Jak na 1:72 to są wręcz bardzo dobre. Cytuj
R_Mazzi Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Napisano 7 Kwietnia 2007 Hehe na następny trzeba bedzie poczekać... jakieś pół roku, mniej więcej taką mam średnią, dwa lata cztery modele starość nie radość i owocuje chronicznym brakiem czasu Teraz na warsztacie wyląduje kolejny kotek tym razem późna jedynka, wszystko wskazuje na to, będzie to czołg nr 221 dowódcy drugiej kompanii 102 PzAbt z Normandii. Niestety nie znalazłem jeszcze fotki tej konktretnej maszyny. Może ktoś na w domowym archiwum? Co do gąsiennic KT to same w sobie złe nie są, ale jak dla mnie mogłoby być więcej ogniwek bo trzeba się bardzo mocno nagimnastykować, żeby nie została dziura. Z gąsiennic tych czterech modeli które skleiłem te były najbardziej kłopotliwe... WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj
DBauer Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 Ja poprosze jeszcze te 2 poprzednie. Świetne modele zastanawiam sie jak będzie wyglądać nr 10 bo 3 i 4 są powalająco realistyczne. Przydała by się jakaś piechota było by wtedy full realistycznie masz w planach jakiś model 1/35 bo jestem ciekaw jak by to wyszło. Cytuj
R_Mazzi Napisano 30 Maja 2007 Autor Napisano 30 Maja 2007 Prosisz, masz numer 1: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=16292&highlight=&sid=6e4265e7c62055b9384cdd823c314c3b numer 2: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=17843&highlight=&sid=6e4265e7c62055b9384cdd823c314c3b jak widać w międzyczasie mi się filozofia modelarstwa zmieniłą znaczy się doszły blaszki jednak bo są coby tu nie mówić efektowne co do przyszłego nr 10 to ... nie wiem.... o ile widzę różnicę między pierwszym, drugim i trzecim, to czwarty chyba niczym szczególnym się nie wyróżnia aczkolwiek według mnie jest OK. Piąty który aktualnie sobie dłubę wieczorami raczej będzie in minus :( Na razie jakoś mi się niezbyt podoba, pędzlowane trójkolorowe kamo... trochę przedobrzyłem z suchym pędzlem ale jeszcze nie koniec walki jak będzie gotowy to sie pochwalę. Na razie prace utknęły w oczekiwaniu na przesyłkę z kalkami. co do 1:35 to raczej nie, trzy powody: nie umiałbym dostatecznie ładnie pomalować pędzlem, zajmują więcej miejsca, no i mimo wszystko droższe. Ale może kiedyś, jakiegoś w jednobarwnym kamo... któż to wie Cytuj
Modelarz Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc nie spodziewajcie się niczego szczególnego :-) Tygrys Królewski wykonany super. Bardzo efektowny i przyzwoicie pomalowany. Tygrys H też niczego sobie, szczególnie dobrze wygląda układ jezdny. W ogóle to wspaniały model jest. Sam miałem go na warsztacie 2 razy. Tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie nie umiem wcale malować pędzlem. Nie mogłem sie nigdy nauczyć bezsmugowego i dobrze kryjącego malowania. Pędzlowanie to raczej nie dla mnie (chodzi o kolor podstawowy oczywiście, bo suchy pędzel zawsze rządzi, i pigmentowanie też) :-) Ciekawe jaki będzie ten 10ty model. Przewiduję że jeszcze fajniejszy. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi