Bushi Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam Przedstawiam ciekawostkę - nietypowy żywiczny model firmy Jadar Hobby - ALKETT VsKfz 617 MINENRÄUMER, specjalny pojazd do rozminowywania. O samej dość specyficznej konstrukcji dużo się swego czasu pisało i mówiło a RPM puścił nawet swój model tego „potworka” skali 1/35. Ja wykonałem model dla znajomego, który zbiera raczej czyste - nieprzetyrane przez wojnę modele, dlatego brakuje na nim obić, smarów, i błota po samą wieżę Jeśli chodzi o składanie zestawu to jest to raczej relaksik. Malowanie – szare, standardowe dla pojazdów sprzed połowy 1943 roku. Podstawka – zrobiona w 2006 czy 2007 pod moje stare DUKW, alkett-minen jakoś się na niej zmieścił na czas sesji zdjęciowej Foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Wow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Fajny pojazd . Nie powstydził by się żaden dobry film fantastyczny. Niemcy to mieli wyobraźnię w konstrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 no szkoda, ze nie popracowałes nad okładzinami przednich kół oraz zostawiłes całkiem dobrze eksponowane przesunięcie na mocowaniu tylnego koła.. Wiesz, klient tak chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 no szkoda, ze nie popracowałes nad okładzinami przednich kół oraz zostawiłes całkiem dobrze eksponowane przesunięcie na mocowaniu tylnego koła.. Wiesz, klient tak chciał Jak się robi 20 modeli w miesiącu i siedzi przy nich do 24 w nocy to takie babole wychodzą...niestety, przy normalnych zarobkach robiłbym 2-3 modele relaksacyjne miesięcznie na swoją półkę a nie dorabiał klejeniem do pensji... ale nie ma co narzekać, w końcu "wybraliśmy lepszą przyszłość"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Mam wrażenie, że ostatnio modelarze dzielą się na tych, którzy modelarstwem dorabiają do pensji i a tych, którzy się do tego nie przyznali jeszcze. A, że naród mądrze wybiera to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Fajny pojazd. Taki jak z japońskich kreskówek ,-)). Podoba mi się też klimat prezentacji : "Pojazd przeciwminowy na spacerze za miastem" ,-)) Fajnie to kontrastuje z tym co pojazd przeciwminowy ma w pracy ,-)). To znaczy kiedy wróci ze spaceru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi