wosiek Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Opel jak w temacie Czasokres - walka w Libii. Malowanie Vallejo, filtry i pigmenty MiG-a. Może kiedyś doczeka się podstawki A tu świeżutka zdobycz na konkursie w Niepołomicach No to teraz macie prawo się wyrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 To może ja zacznę.Temat afrykański jest mi znany więc zacznę od tego co mi się podoba: -malowanie lącznie z odrapaniami do PanzerGrau(to tyle) -obładowanie paki(poza motorem)(to tyle) reszta postaram się być neutralny: -ogolnjy odbiór psuje motocykl przyczepiony z tyłu paki -trochę brakuje tez kurzu na pace(w końcu to Afryka) -boki paki i kabiny sa dla mnie niezrozumiale brązowo-rdzawe razi to szczególnie na oponach i felgach po zatym więcej grzechów nie pamiętam model ogólnie się podoba no i oczywiście gratulacje za wyróżnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 To może ja zacznę.Temat afrykański jest mi znany więc zacznę od tego co mi się podoba:-malowanie lącznie z odrapaniami do PanzerGrau(to tyle) -obładowanie paki(poza motorem)(to tyle) reszta postaram się być neutralny: -ogolnjy odbiór psuje motocykl przyczepiony z tyłu paki -trochę brakuje tez kurzu na pace(w końcu to Afryka) -boki paki i kabiny sa dla mnie niezrozumiale brązowo-rdzawe razi to szczególnie na oponach i felgach po zatym więcej grzechów nie pamiętam model ogólnie się podoba no i oczywiście gratulacje za wyróżnienie. Dziękuję za uwagi. 1.Na swoją obronę co do kolorów to powiem tylko, że stosowałem pigment Miga African Earth i w rzeczywistości nie jest on aż tak kłujący w oczy. Zdjęcia trochę przekłamują (do d.... oświetlenie). 2.Co do motocykla może i słuszna uwaga, ale czy nie warto było w warunkach bojowych ( czytaj na pustyni) oszczędzać paliwo? Taka była moja wizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Co do motocykla może i słuszna uwaga, ale czy nie warto było w warunkach bojowych ( czytaj na pustyni) oszczędzać paliwo? Taka była moja wizja Nie no jak tak stawiasz sprawę to spoko zapewne jakby poszukać to i by się znalazło jakieś foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Sory Wojtek, ale ... coś mi nie pasi w modelu, nie wiem czy to wina zdjęć, ale.. chyba przesadziłeś z Łosiem i kolorystycznie wygląda jak by się za bardzo opalił. Z tego co widziałem w Libii, farba powinna być dużo jaśniejsza, jak w Saharze na tyle (nie czepiać się, że przez tyle lat wypłowiało) i te koło zdarte do "żywego" i to zdzieranie kamo.... Zrób może nowe zdjęcie z pobraniem bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 Sory Wojtek, ale ... coś mi nie pasi w modelu, nie wiem czy to wina zdjęć, Jak już pisałem zdjęcia były robione na szybkiego przy marnym oświetleniu .. chyba przesadziłeś z Łosiem i kolorystycznie wygląda jak by się za bardzo opalił. Z tego co widziałem w Libii, farba powinna być dużo jaśniejsza, jak w Saharze na tyle (nie czepiać się, że przez tyle lat wypłowiało) Co do farby i jej koloru to sprawa jest otwarta. Pozwolę sobie wrzucić małą symulację sporządzoną w oparciu o artykuł na stronach Armoramy i katalogu farb Vallejo Teraz zdjęcie modelu (zaznaczam, że bez retuszu w oparciu o jedno z prezentowanych zdjęć) na tle libijskiej pustyni ...i te koło zdarte do "żywego" i to zdzieranie kamo.... Koło nie jest zdarte. To efekt kurzu, choć na zdjęciu faktycznie nie wygląda to ciekawie :( ,natomiast z kamo może faktycznie trochę za bardzo poszalałem Zrób może nowe zdjęcie z pobraniem bieli. Postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Aleś walną doktorat. Jeżeli chodzi o dobieranie kolorów farb, to ... bez łosza i całej tej chemii ma ona ręce i nogi, stosując łosza tabela kolorów nadaje się do ... Powiem szczerze, że ... za chińskiego boga nie wiem po co pisałem o doborze koloru farby. Zrób Wojtku fote w świetle dziennym, bez reflektorów, pozowania i innych cudów. A teraz idę na kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi