pgreg Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Witajcie, kolejny model w galerii: tym razem T72 M1 w polskim malowaniu (kalki TORO Model). Bardzo przyjemnie sklejalny, jedynie trzeba się postarać żeby w miarę prosto przykleić wyrzutnie granatów dymnych - mnie to dosyć średnio końcowo wyszło... Zamieniłem jeszcze lufę na metalową i trochę pokombinowałem aby ją symetrycznie osadzić - mam nadzieję że się to udało. Warto jeszcze "udrożnić" wydech - ja nawierciłem go, wydrążyłem i przeszlifowałem aby nie był zatkany tak jak producent proponuje... Model pomalowany Pactrą A88, złoszowany, przetarty na sucho pędzlem i trochę pobrudzony. Eekty poniżej: A tutaj w towarzystwie polskiego leosia - 2 dekady później ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Ale żeś zrobił wysyp modeli. Oba prezentują się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 O ile wiem to numer taktyczny był malowany na tylnej skrzynce wieży. Po za tym fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Fajnie wyszedł. Z wyrzutniami granatów rzeczywiście jest problem - pamiętam walkę z ich przyklejaniem. Dobrze wyszła belka do wyciągania z błota - element plastikowy czy robiłeś z jakiegoś patyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Przepraszam nie zauważyłem numer jest na bocznej skrzynce. Ja robiłem takiego samego tylko w irackim malowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 .. nie ma problemu - przyznaję że bazowałem jedynie na instrukcji do kalkomanii bez weryfikacji ze zdjęciami. Co do belki to użyłem oryginalnej z zestawu - tylko trochę oskrobałem, rozwarstwiłem krawędzie i poznęcałem się nad kolorami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi