Michal_G Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Model z wątku warsztatowego http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=38130 Zasadniczy kolor Vallejo 70.921 english uniform, malowany pędzlem. Kurz i brud - suche pastele, wash - farba olejna dla plastyków (brąz van Dycka), wytarcia i obicia - ołówek i miejscami stalowy olejny Model Master. Kalki zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Mówisz, że nałożyłeś różne cuda wianki na niego a na kalkach widać ci film. To pierwsza rzez. Druga to ten km. Dla mnie wygląda koszmarnie. Kolor kamo też mi nie odpowiada. Powinien być bardziej zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 Z kalkami masz 100% racji - mimo dwóch warstw sido pod nimi siadły paskudnie. KM- co by z nim można było zrobić żeby lepiej wyglądał? Co do koloru cały czas szukam czegoś sensownego na "wczesne LWP" i nadal nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 No niestety w tej skali to tak właśnie km może wyglądać. Może warto poszukać jakiś zamienników z żywicy. Wg mnie obojętnie jaka zieleń była by lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Dopatrzyłem się w warsztacie, że wzorowałeś się na moim Ale mnie zaszczyt kopnął! Z tego co pamiętam, to model bywa problematyczny, ale efekt końcowy jest warty tych wszystkich spożytkowanych brzydkich słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi