Piachol Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Witam serdecznie. Kilka lat temu sklejałem modele w 1:72 i malowałem pędzlem. Po kilku latach przerwy naszła mnie ochota na powrót do modelarstwa( w sumie to zaczynam od podstaw). Wiedziałem że ma to być skala 1:35 w temacie pojazdów wojskowych z okresu II wojny światowej. Podczas wizyty w sklepie modelarskim wybór padł na ów nieszczęsnego Forda. Zaopatrzyłem się również w jakiś tani aerograf i zestaw farb vallejo. Można powiedzieć że model jest moim pierwszym. Uczyłem się na nim obsługi aerografu i różnych technik modelarskich. Widzę kilka baboli. Model wstawiam na forum nie w celu chwalenia się umiejętnościami(których jak na razie nie posiadam), a uzyskania konstruktywnej krytyki i oczywiście pomocnych rad. Co do malowania: Niemcy lato 1943r. Żaden ze mnie również fotograf, tak więc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Super i na dodatek bardzo ciekawy model i chyba jedyny w galerii. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 A ja mam kilka "ale" Tablica rej. powinna być brudna skoro pojazd jest. Odciska palca widzę na lewej burcie paki? p[opracuj także nad odpryskami w pewnych miejscach jest ich za dużo a w innych praktycznie. Obicia domyślam się, że są gąbkowane ? Nie znam tych pojazdów więc nie wiem czy burty były drewniane(na takie wyglądają) i czy były malowane podkładem jakimś ale te ubytki farby dziwnie na nich wyglądają. Trochę tył odstaje od reszty jakby mniej się zniszczył :P zwłaszcza, że partie górne są mocno zużyte. Myślę, że mógłbyś coś jeszcze z tego wyciągnąć, działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piachol Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Słuszne uwagi. to na lewej burcie to niestety odcisk palca. Z obić jestem najbardziej niezadowolony. Nie mam pojęcia jakiej gąbki użyć, jak robić dobreobicia itd. Tył jeszcze trochę podniszczę. Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi