mysiek13 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam już w galerii - dla mnie skończenie modelu w miesiąc to sprint na miarę jamajskich biegaczy Proszę wytykać wszelkie błędy żebym mógł je poprawić ;o) Model bardzo przyjemny w montażu, dobrze spasowany, naprawdę polecam. Dziękuję wszystkim za miłe komentarze w warsztacie Jutro postaram się zrobić więcej i wstawić (może lepszych ) fotek przy świetle dziennym... A podstawka wyszła mi taka, czołg niedoklejony więc może lewitować: Miało być cos a'la dosłownie "Spaleni Słończem" - jasne kolory, bardzo słonecznie, wyjeżdżamy z lasu i jedziemy 3 dni, a po lewej zboże, a po prawej kukurydza i człowieka ni kołchozu nie widać Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Co tu dużo pisać. Model pięknie wykonany. Podstawka i kukiełki również niczego sobie. Zdradź mi tajemnicę, gdzie można kupić taki model. Fotki profesjonalnie wykonane. Jak robisz zdjęcia ( aparat, namiot bezcieniowy etc.)?Możesz również "strzelić" fotkę, która pokazywałaby jak jest to duży model? Nie wiem, może z zapałką w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Extra dioramka i sam tank. Całość elegancja francja jak dla mnie amatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Praca na bardzo dobrym poziomie. Ciężko uwierzyć że to 1/72. Podstawka idealnie pasuje do modu. Jedynie te kałuże (bo to chyba są kałuże) troszkę słabiej wyszły. Ruszaj z kolejną pracą. Zdjęcia są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Dziękuje za miłe komentarze Erolo2000 Bazylms - to nie kałuże, ale ma to "symbolizować" szuter/białe kamyki pomiędzy piaskiem drogi... może przemalowanie na szaro biały z szarym "łosiem" bardziej im posłuży... Mierzu - model kupiłem w Martoli na przedsprzedaży, z tego co wiem były też w Jadarze i rozchodziły się jak ciepłe bułki... Ktoś na forum chciał sprzedać jednego w rozsądnej cenie więc przejrzyj giełdę , w zestawie są 2 więc sporo osób kupowało parami. Co do fotek to robione starym Fuji Finepixem ze standardowym obiektywem na statywie z Lidla , tyle że z bliska doświetlone lampami stołowymi led, potem jeszcze nieco rozjaśnione w programie graficznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam model i podstawka wyszły bardzo fajnie czego się zresztą spodziewałem. Bardzo fajnie pomalowany. O kilku błędach zestawu rozmawialiśmy w trakcie prac warsztatowych, w ostatecznym odbiorze nie biją one jednak po oczach. Brawo. Zdradź mi tajemnicę, gdzie można kupić taki model. Na chwilę obecną chyba najlepszym wyjściem jest zakup tego modelu jak i innych przez e-bay z Chin. Przy sprowadzeniu T-35 ze wszystkimi kosztami (pojedynczy model) wyszedł 55 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Śliczności Zdradź jeszcze z czego ta cała roślinność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Bardzo ładna praca - czuć klimat "Spalonych słońcem" - Gratulacje ! Tylko ten wspomniany szuter na fotkach bardziej mi się kojarzył z jakąś "pianą" Ale podejrzewam że w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej. Mam nadzieję zobaczyć kiedyś na jakiejś wystawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Piękny ! Aż się oczy cieszą no szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 ładna diorama i model . Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Dziękuję wszystkim za bardzo miłe komentarze Hafes : roślinnośc to głównie Polak - posypki trawiaste "fine" w różnych odcieniach, liście z grubszych posypek ( takich w słoiczkach) też Polaka, drzewka z wyginanego drutu i elementów gotowych Woodland Scenic plus jako listowie siatki Polaka, łopiany Natur Scene, kukurydza Buch do skali HO, zboże to jakieś jasne włosie Fallera malowane aero... Ogólnie "zielenina" Polaka rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi