Herod Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Model żywiczny z elementami metalowymi produkcji brytyjskiej firmy Warlord Games, przeznaczony do gry Bolt Action. Jest to mój pierwszy w pełni pomalowany model pojazdu. Mam nadzieję, że zdjęcia nie są zbyt ciemne - ciągle się uczę robienia zdjęć. Czołg z 716th Tank Battalion , który walczył na Filipinach w 1945 roku. Kiepsko mi wyszła kalkomania z krzywymi literkami, ale i ją uczę się nakładać. Pierwsze zdjęci robione w innych warunkach niż reszta. Może być trochę za bardzo ubrudzony ale eksperymentowałem z nakładaniem chemii. Krytyka mile widziana. Cytuj
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2015 Napisano 23 Kwietnia 2015 Jakościowo model wygląda dość słabo, szczególnie że w skali 1/72 widziałem lepsze. Samo malowanie i zróżnicowanie kolorów dość ładne, nad brudzeniem i kalkami trzeba areszcie będzie popracować. Polecam założenie warsztatu przy następnym modelu. Cytuj
Herod Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Napisano 28 Kwietnia 2015 Bardzo dziękuję za opinię. Z pewnością przy następnych pojazdach założę wątek w "warsztacie". Cytuj
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2015 Napisano 1 Maja 2015 Weathering wygląda na pierwszy rzut oka całkiem w porządku. Samemu modelowi przydałaby się waloryzacja z jakiś blaszek, może metalowa lufeczka? Wiem, że o części waloryzujące do skali 1:72 czasem ciężko, ale jak się pogrzebie to i nawet gąski żywiczne się znajdzie Cytuj
Herod Napisano 31 Października 2018 Autor Napisano 31 Października 2018 Dziękuję za komentarz. ;) Niestety to model 1/56. Bardzo stary i wykonany z żywicy. Nie ma dla niego takich części. Na szczęście Italeri i Rubicon Models wykonały już modele plastikowe i nie trzeba z nim się męczyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi