Panzer Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Dla odmiany coś kołowego. Samochód pancerny BA-3M w barwach fińskich, Karelia lato 1941. Brak lewego reflektora bo wtopił się w dywan, zapewne finowie go urwali w czasie jazdy po lasach Karelii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Oooo całkiem fajne malowanie, sam wymyśliłeś ten dwukolorowy kamuflaż czy to ze schematu? Ostrokrawędziowy to akurat pod pędzel, wiec bede musiał kiedyś odgapić od Ciebie, chyba się nie zdenerwujesz jak zapiszę sobie zdjęcie Twojego modelu by na przyszłość posłużyło mi jako wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Gdzieś wyczytałem że finowie na stare ruskie malowanie nakładali swoje i to ta bajka. W realu bardzo ciekawie wygląda. Co do"podgapienia " OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 mnie sie podoba daje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Co do tych "swastyk", nieraz dają niebieskie, tu widzę czarną- macie może pojęcie ocb ? W tym modeliku, nie dałeś syfku w bieżnik, szkoda,opony dość mocno błyszczą. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Jak dla mnie modelik średni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 nie jest zly,starannie sklejony i pomalowany,fajne brudzenie opon tylko jakis plaski sie wydaje,ja bym dal mocniej suchym pedzlem,ogolnie spoks.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Co do tych "swastyk", nieraz dają niebieskie, tu widzę czarną- macie może pojęcie ocb ? Niebieska swastyka była znakiem szwedzkiego barona Ericha von Rosena, który w marcu 1918 r. podczas wojny domowej ofiarował armii fińskiej pierwszy samolot, a jak to bywało ( również i w armii niemieckiej) pancerniacy przejęli oznaczenie dla swoich potrzeb. Co do czarnej ja nie znaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Na pierwszy rzut oka stwierdziłem że jest słaby, ale gdy się przyjrzałem zmieniłem zdanie, jest ładnie zrobiony, mimo tego że obić nie za dużo (ja lubię gdy jest dużo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Czarne swastyki znalazłem chyba w modelu BA-20. Niebieskch nigdzie nie dostałem więc takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Co do tych "swastyk", nieraz dają niebieskie, tu widzę czarną- macie może pojęcie ocb ?W tym modeliku, nie dałeś syfku w bieżnik, szkoda,opony dość mocno błyszczą. pzdr. Jeszcze w kwestii swastyk To co napisał kolega wcześniej, jak najbardziej się zgadza. Tylko pamiętajmy, że błękitna swastyka ('hakaristi') była używana głównie w lotnictwie (do 1944 roku). Natomiast wojska lądowe jako znak rozpoznawczy używały czarnej swastyki z białym podmalowaniem. Czasem zdarzało się, że owego białego koloru nie było, ale raczej rzadko. Natomiast niebieskiego koloru używano jedynie do malowania swastyk w przypadku 'świeżo' zdobytego sowieckiego sprzętu. Występowały one jednak sporadycznie - najczęściej do pierwszego remontu tudzież przemalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi