Skocz do zawartości

IVECO 190-38 Spedjal i nacz. platforma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie.Chciałbym pokazać mój drugi model sklejony.

Oglądajcie i krytykować klamota.

5c21140fc49de18fmed.jpg

9f035bf6dcdcbf98med.jpg

9d8e22c1f9cdf8bfmed.jpg

b7d86af35a10ed81med.jpg

046bd095007b4e84med.jpg

2c30f7e7d21d78cbmed.jpg

0e8d476da87498a1med.jpg

No i teraz platforma

21ace3e4404cc52cmed.jpg

f5bc429e2de583femed.jpg

a6427045a86f331dmed.jpg

d04a78625732ee19med.jpg

Teraz z balastem ,konterem i platformą do hakowca

3b6c78a6292bf209med.jpg

fa5b00b059b3717bmed.jpg

a901b8a981ae1feemed.jpg

f84ffd61a1ef82fcmed.jpg

Napisano

Bardzo fajne modele i bardzo ładnie wykonane... miło się patrzy mam tylko pytanie skąd pochodzi kontener i platforma oraz ta gustowna miotła ;-)

Napisano

Kontener i platforma zrobiłem do mojej magnum jako wymienne zabudowa ,a zapakowałem na iveco. Miotła też dorobiona do utrzymania czystości na platformie.

Napisano

Coś chyba ściemniasz że to Twój drugi model ) Może drugi truck w 1.24 ale na pewno nie model..

Wyszedł Ci bardzo fajnie, widzę że zamontowałeś zbiornik od f12

Doczepiłbym się że orginał ma wszystkie zbiorniki powietrza w kolorze srebrnym, ale to już szczegół. Good job

http://farm4.static.flickr.com/3570/3769387227_c5d0288e72.jpg

Napisano

Masz rację co do zbiornika.Chciałem jeszcze większy zamontować ale się nie mieścił.Trochę odbiega od orginału Specjal no bo zawsze coś wykombinuje inaczej.No to neja.

Napisano

Ten kabel to lina stalowa do wyciągania konia jak się zakopie.Jest tam jeszcze plandeka nakładana na platformę, tablice do ponadgabarytu na szerokość i inne przydatne w trasie gadżety.

Napisano

Mi się tylko nie widzą kołpaki na naczepie.Ale model piękny a szczególnie detale.

Napisano

Kołpaki to założyłem bo koła są od modelu EMEK i nie mają felg więc taki padł wybór.Też na początku za nimi nie przepadałem ,ale się przyzwyczaiłem.

Napisano

No to dobrze. To jest moje zdanie mogły być chociaż chrom ale pięknie to wygląda ogólnie dlatego duze piwko za zestawik. W sumie tirek ogólnie wygląda na zadbany to mógł ktoś założyć coś takiego na naczepe.

Napisano

Chodziło mi o kołpaki bo jak auto jest zadbane to znaczy komuś sie chce robić i spokojnie mógłby coś takiego założyć nawet na naczepe.Bo do jakiegoś klamota dziadowskiego by nie pasowały.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Trochę kombinowałem gdzie ją schować no i za kabiną znalazło się troche miejsca.Nawet nie chaczy przy skręcaniu.

21d146e2c0858321med.jpg

5a6fbd0e87fa7776med.jpg

Napisano

Fajny model, ale chyba krzywo są te lampki z tyłu....no ale czepiać się nie będę, bo sam bym tego lepiej nie zrobił

• 2 weeks later...
Napisano

Model bardzo ładny i precyzyjnie wykonany.

Możesz powiedzieć z czego wykonałeś te akcesoria(mam na myśli łopatę, miotłę)?

Napisano

Dzięki za komentarze.A miotełka to z kawałka wykładziny czerwonej naciętej i wykałaczki. łopata to z kartonu i trzonek z wykałaczki.Jest też wiele innych opcji wykonania akcesorii ,które robią nasze modele bardziej realne.Pozdrawiam.