Skocz do zawartości

Lamborghini Miura P400 SV '71, Hasegawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Model uważam za skończony. Zestaw to prawdziwa perełka - składa się świetnie i jest na prawdę wysokiej jakości. Jedno "ale" to 0 otwieranych/ uchylanych części. Trochę szkoda bo przy odrobinie wysiłku nawet prosty silnik, jaki oferuje Hasegawa w tym modelu, może wyglądać ciekawie. U mnie jak zwykle z przygodami i jak zwykle największym moim osiągnięciem jest to, że w ogóle dojechałem z projektem do końca. Zdjęcia:

102_4046.jpg

102_4049.jpg

102_4050.jpg

102_4052.jpg

102_4053.jpg

102_4054.jpg

102_4058.jpg

102_4060.jpg

102_4061.jpg

102_4063.jpg

102_4066.jpg

A, i taka mała sesja zbiorcza:

102_4072.jpg

102_4078.jpg

pzdr.

Napisano

Ładna robota - gratuluję.

Jedyne co nieco odstaje poziomem wykonania to ramki wokół szyb.

Poza tym super.

Napisano

Dzięki za komentarze Panowie.

adamuss: Trafna uwaga. Ramki wokół szyb to bmf. Sam wynalazek uważam za bardzo wygodny i dający niezły efekt srebrnej listewki pod warunkiem, że nie utopi się jej uprzednio w farbie. W miurze, przez ilość warstw farby (podkład-baza-2xbezb-podkład-baza-3xbezb.) miałem miejscami problem z odciśnięciem detali, więc jechałem nożykiem "na czuja."

pzdr.

Napisano

Piękny model, wesoły wręcz cieszący oko kolor i świetne wykonanie. Jeremy Clarkson zapewne użyłby w tym wypadku swojego nieśmiertelnego przymiotnika "Astonishing"

Ja zresztą również

Moje najszczersze gratulacje!

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Hmm... No sam nie wiem do czego się można tu doczepić bo model robi wrażenie i jest wg mnie wykonany wzorowo

Podoba mi się jako samochód i jako model w twoim wykonaniu, świetny kolor

Jego jedyna wada to fakt, że jest 24 razy za mały

Napisano

Ale bajerancki model świetny kolorek i super czysciutkie wykonanie. Moja uwagę przyciągają szczególnie linie podziału - są rowniutenkie (chociaż może ciut za ciemne do żółtego). Twoja kolekcja rośnie jak na drożdżach

Napisano

Podziękował!

Moja uwagę przyciągają szczególnie linie podziału - są rowniutenkie (chociaż może ciut za ciemne do żółtego)

Ja też mam takie odczucia, tzn. z jednej strony podoba mi się metoda przyciemniania łączeń na poziomie podkładu, albo i jeszcze wcześniej, na poziome gołej kasty. Z drugiej strony, trzeba jeszcze tę metodę wyczuć. Przy kolejnym modelu (dla Alfy już niestety za późno) spróbuję na etapie podkładu zapuścić linie o kolorze kilka tonów ciemniejszym od bazy a nie czarnym.

Mogliby też przeskalować jego cenę, tak ze 24x w dół:D

Podziękowałx2

pzdr.

Napisano

Podziękował!

Jeremy Clarkson zapewne użyłby w tym wypadku swojego nieśmiertelnego przymiotnika "Astonishing"

Dzięki Kornik:D Myślę, że w paru miejscach można by się posłużyć jego równie popularną wiązanką- "You stupid idiot. What were you thinking?!"

Moja uwagę przyciągają szczególnie linie podziału - są rowniutenkie (chociaż może ciut za ciemne do żółtego)

Ja też mam takie odczucia, tzn. z jednej strony podoba mi się metoda przyciemniania łączeń na poziomie podkładu, albo i jeszcze wcześniej, na poziome gołej kasty. Z drugiej strony, trzeba jeszcze tę metodę wyczuć. Przy kolejnym modelu (dla Alfy już niestety za późno) spróbuję na etapie podkładu zapuścić linie o kolorze kilka tonów ciemniejszym od bazy a nie czarnym.

Mogliby też przeskalować jego cenę, tak ze 24x w dół:D

Podziękowałx2

pzdr.

Napisano

Dziś wchodzę na forum, a tu na głównej taka miła niespodzianka model jak zwykle świetnie wykonany, lakier bajka. Jestem pewien, że nie jeden modelarz, obraziłby się na model po twoich przygodach, ale nie Ty, podziwiam Twój zapał ;)

Tak trzymaj, czekam na Alfę

Napisano

Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pozytywy oraz adminowi za tą niespodziankę na stronie głównej!:D

Cały czas tak przyglądałem się tym zdjęciom i tak mi się jakoś skojarzyło

1024054.jpg

W mojej opinii bardzo trafnie ująłeś osobowość samochodów Lambo. Trochę taki jajcarz/ wioskowy głupek z rodowodem wśród szlachty motoryzacyjnej:D Może opatentuj jakiś zestawik do waloryzacji tego modelu:D

...wielu modelarzy obraziłoby się na model...

Często obrażam się na modele Fujimi - fajnie bo dużo części, gorzej z ich spasowaniem. Hasegawa tym modelem po prostu rozpieszcza modelarza, więc mogłem być obrażony tylko na siebie za takie głupie błędy jak zabrudzenie bezbarwnego czerwoną bazą...

Napisano
W mojej opinii bardzo trafnie ująłeś osobowość samochodów Lambo. Trochę taki jajcarz/ wioskowy głupek z rodowodem wśród szlachty motoryzacyjnej:D Może opatentuj jakiś zestawik do waloryzacji tego modelu:D

Co do tej osobowości to nie można się nie zgodzić, w końcu pierwsze Lambo powstało dlatego że właściciel nie był do końca zadowolony ze swojego Ferrari, ale nie będę się zagłębiał w szczegóły, osoby zainteresowane wiedzą co i jak.

Co do zestawu waloryzacyjnego to powiem tyle, że można kupić sobie do prawdziwego samochodu rzęsy, nawet na allegro były. Niektórym autkom świetnie pasują