Kazik Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Niedawno szukając czegoś w moim modelarskim magazynie wpadła mi w ręce kasta modelu który rozpocząłem na jesieni 2010. Popatrzyłem chwilę na nią i stwierdziłem a co tam dokończę. Model z historią, pomysł pojawił mi się jak trafiłem na stronkę http://www.busselecta.com pobawiłem się w konfigurację ogórków i stwierdziłem że chętnie zrobiłbym taki model. Baza jest to VW Type 2 Delivery Van z 1967 produkcji Hasegawy. Pomysł miałem taki co by ogórka mocno obniżyć i nadać mu jakieś fajne, pasujące barwy. Przeglądając ebaya trafiłem na kalki Gulfa i pojawił się pomysł co by zrobić ogórka w kolorach wyścigowych Gulfa. I tak dodałem kilka kalek oraz logotypów Porsche że niby z tyłu siedzi boxer z Zuffenhausen. Koła zostały zmienione na AWC Steel Daytona z Aoshimy ze zmienionymi oponami o trochę niższym profilu z jakiegoś zestawu fujimi. Przy okazji prac przy Transporterze chciałem kolejny raz wypróbować lakier bezbarwny 2k i tutaj zaczęły się problemy. Z jakiegoś powodu lakier podniósł mi kalki na dachu modelu i zrobiła się kicha. Wkurzyłem się i w ten sposób model trafił na dłuższy czas do pudełka. Przy podejściu nr 2 jakiś rok temu stwierdziłem że nie będę zmywał całego modelu (szkoda mi było kalek) a spróbuję jakoś zaadoptować defekt na dachu. Tak powstała wersja z odłażącym lakierem bezbarwnym na dachu oraz lekko przymęczona karoseria I klika fotek z wnętrza i podwozia na powyższej fotce końcówki wydechu były dłuższe bo w planach były zderzaki, finalnie jednak z nich zrezygnowałem (choć były pomalowane) bez zderzaków bardziej mi się podoba Model nie jest jakoś bardzo dopracowany, większość części prosto z pudełka. Jest też kilka rzeczy schrzanionych które za drugim razem zrobiłbym inaczej. Cieszę się jednak że dokończyłem kolejny z rozgrzebanych. Na koniec kilka fot w stylizowanych na technikę HDR, lubię zdjęcia robione w tą techniką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Cześć! Świetny! Też mam takiego w szafie i też chcę go jakoś przerobić, raczej na czysto ale się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Model prosty, ale świetne wykonanie dodaje mu ze 200% uroku. Mi podoba się bardzo. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 raczej na czysto ale się zobaczy Mój też początkowo maił być czysty ale wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Słodziak. Bardzo fajnie się prezentuje! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ongzng Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Mam coś podobnego i jest zrobiony na czysto. Zdecydowanie bardziej podoba mi się Twoja wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Piękny Wykonanie profeska bez dwóch zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Lepiłem kiedyś tego brzydala w prawdzie nie w wersji WRC, ale sentyment pozostał. No czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi