elefantes Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Przedstawiam kolejny modelik w moim warsztacie, sklejony "na kolanie" w zaledwie trzy tygodnie. Malowanie pędzelkiem farbkami Humbrola. Brud naniesiony przy użyciu farbek plakatowych Astra plus przecierka suchymi pędzlami - wszystko wykonane wg własnego "widzimisię" Ponieważ nie miałem pomysłu na ładunek, zakryłem kiper plandeką z husteczki higienicznej, niby że zabezpieczony liną (chyba czołgowa) plus jakiś łańcuch z tyłu (w tym wypadku zwykły łańcuszek pomalowany na czarno). Z producentem Emhar spotkałem się po raz pierwszy. Byłem bardziej ciekaw, niż pełen obaw i muszę stanowczo stwierdzić, że gdyby nie cena, która jest dość wysoka, to model byłby w stu procentach do polecenia. Jakość wyprasek na poziomie, natomiast spasowanie poszczególnych elementów wręcz wzorcowe. Model składa się przez to właściwie sam, a wiele elementów trzyma się bez użycia kleju. No i kalkomanie (w pudełku dostajemy dwie opcje) - są znakomite, bardzo miękkie, ale za to wytrzymałe. Nie mają nic a nic tendencji do zrywania się. Bodajże trzy błędy w instrukcji, związane z numeracją, ale raczej każdy powinien się połapać. Więcej grzechów nie pamiętam, pora na fotki: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Fajny, staromiedziane mi się już przejadły. Fajnie że działasz z brudzeniem, modele maja więcej życia. Tłumik raczej na szaro/aluminiowo bym przemalował. Może byś jeszcze przykurzył przednie szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi