subaroman Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 (edytowane) Jedna z moich wariacji na temat 206`ki. Proba ozywienia mojego zbioru. Udana w 100%. Model, ktory przerabialem to nic innego, jak poczciwa tamiyowska 206 w wersji szutrowej. Do zestawu dorzucilem kalkomanie z Renaissance. I ekstra model 206 z Airfixa. Model zawdzieczam mojemu pechowi i zepsutej, podczas czyszczenia, budy modelu bazowego Tami. Pierwszy problem ,jaki wyniknal po zapoznaniu sie z instrukcja oklejania i dumentacja znaleziona z necie i czasopismach motoryzacyjnych, to maska modelu. Salonen jechal pierwsza wersja Puga z jednym, centralnym wlotem na masce, natomiast bazowy model mial ich az dwa i to obok siebie. Skladanie modelu zaczalem od zniszczenia kasty modelu Tamiyi. Zla farba i mycie murowane. Plastik nie wytrzymal mycia i polamal sie. Na szczescie w sklepie mieli model Airfixa, z idealnym nadwoziem, ze starszej wersji 206`ki. Po docieciu wypraski szyby, dopasowaniu podwozia wzgledem kasty i usunieciu kilku elementow z dachu, mozna bylo malowac i oklejac. Model pomalowany zostal humbrolowskim lemon yellow i pokryty clearem Pactry. Do tego troszke go przepolerowalem. Przednie swiatla w calosci zostaly zalozone z pozostalosci z tamiyowskiego modelu, podobnie jak klosze lamp tylnych, znaczek z przodu, zapinki na maske i klape, chlapacze i haki holownicze. Lusterka rowniez pochodza z Tami. Na dachu wyladowala lekko zaokraglona kamera w kolorze zoltym. Mimo trudnosci i pewnych niedociagniec, zwiazanych z inna kasta modelu niz oryginalna, projekt udal sie i wyglada doskonale. Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 O takich szczegółach o jakich piszesz to tylko znawcy tematu wiedzą, ale duży plus za dołączony opis do fotek Dla mnie ten model jest kapitalnie wykonany, jedyne czego mi w nim brakuje to obrysówek wokół drzwi, zderzaków czy tylnej klapy Poza tym tak jak napisałem wcześniej: extra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 (...)jedyne czego mi w nim brakuje to obrysówek wokół drzwi, zderzaków czy tylnej klapy(...) Wiem, ale chyba lepiej bedzie tego nie robic bo troche to moze nie wyjsc. Zapomnialem oczyscic linie podzialu po poglebieniu. I troche syfu tam zostalo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Witam ! Widzę bardzo lubisz modele samochodów "wyścigowych" zgadzam się z kolegą co wyżej napisał że o takich błędach wiedzą tylko Ci co się tym interesują i jak nie jesteś czegoś pewien że wiesz że może nie wyjść to może nie rób nic na "hama".A co do modelu bardzo ładnie i czystko sklejony do niczego nie można się przyczepić. Pozdrawiam,eKrystian i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Dla mnie mistrzostwo! Swietnie wykonany model, gratulacje! A tak poza tym to Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz1234 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Super! Bardzo mi się podoba , szczególnie jak jest taki podniesiony. Po prostu brak słów . Gdzie go kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Gdzie kupilem...? Zbudowalem !! Na poczatku galerii jest opisik, tak sa szczegoly odnosnie tego gdzie, co i jak. Czasem warto przeczytac, co ludziska pisze nad zdjeciami Nie mniej milo mi, ze modelik Ci sie podoba. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi