okonek Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 (edytowane) Czesc . Na specjalna prosbe P-40 wstawiam pare fotek mojego Kilo cdn. Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 No i ostatnia Co do pytan o oznaczenia : orzelka wyciolem z bialej kalkomani skalpelem, numer pochodzi z jakis samolotowych czy pancernych pozostalosci , tabliczki z nazwa z modelu pierwszego Orla z firmy Mirage w 1/400 a godlo na czole kiosku namalowalem wykalaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Fajny model , ładnie pomalowany, ale mam pytanie, w modelu trumpka sa 2 śruby ? tak ? jak to w modelu wyglada i co przerobiles ze jest na jedna, bo jestem ciekaw..Model mi sie podoba, tylko szkoda, że on wiekszy nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Lutego 2006 Autor Share Napisano 28 Lutego 2006 Z tego co pamietam bo nie mam instrukcji przed nosem w modelu sa dwie sroby dla dwoch typow . 6-ka dla 877 i 8-ka dla 636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Piękny ten model jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 1 Marca 2006 Share Napisano 1 Marca 2006 No dzięki, w końcu się doczekałem. Andrzej jesteś mistrzem świata. Model jest super. Co do pytania gizmo, andrzej ma racje. Są dwie śruby do wyboru 6 dla naszego Orła. wczesna wersja, druga dla póżniejszej wersji 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Marca 2006 Autor Share Napisano 1 Marca 2006 Powiedzmy inaczej - model po prostu mi sie udal a do mistrzostwa to mi jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 1 Marca 2006 Share Napisano 1 Marca 2006 No nie bądź taki skromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Marca 2006 Autor Share Napisano 1 Marca 2006 Nic na to nie poradze. Juz taki jestem A co do modelu to dzisiaj wykonalbym go juz troche inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 6 Marca 2006 Share Napisano 6 Marca 2006 Nic na to nie poradze. Juz taki jestem A co do modelu to dzisiaj wykonalbym go juz troche inaczej Hmm wlaśnie gadałem z panem który to ma, ten model i porównał plany z planami z małego modelarz i jak mi zacząl wymieniac błedy modelu to nadążac z czytaniem nienadązałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Marca 2006 Autor Share Napisano 6 Marca 2006 Hmmmm..... nie widzialem tych planow i nie robilem porownania z modelem. No i skad wiadomo, ze plany z Modelarza sa OK PS.MM nie wydaje planow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 Hmm wlaśnie gadałem z panem który to ma, ten model i porównał plany z planami z małego modelarz i jak mi zacząl wymieniac błedy modelu to nadążac z czytaniem nienadązałem Sprawdziłem. Do dnia dzisiejszego żaden wydawca modeli kartonowych w Polsce a tym bardziej "Mały Modelarz" nie wydał "Orła" typu Kilo. Może ukazały się gdzieś plany w "Modelarzu" ale też wątpię. Może mówił o modelu "Orła" ale tym z WWII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Marca 2006 Autor Share Napisano 27 Marca 2006 Numer jest lepszy. Model zostal opracowany w skali 1/100 ale chciano go wydac w 200-ce i projektant sie nie zgodzil. Duzo detali, ktore by w 200-ce stracilo swoja wartosc a kosztowalo kupe roboty. Czy jakos tak to bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 28 Marca 2006 Share Napisano 28 Marca 2006 Andrzej. O tym modelu rozmawialiśmy jakies 1,5 roku temu na GG. I już miał się ukazać i d..a. Zresztą z Kashin Mod także. Nie pamiętam tylko skąd gostek miał plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Marca 2006 Autor Share Napisano 28 Marca 2006 Do Orla to nie mam pojecia a do Kashina zbieralismy po sieci razem i cos tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 28 Marca 2006 Share Napisano 28 Marca 2006 I dalej cisza i w kartonie i w plastiku. Ale jest Tarantula w 1:100 w kartonie z GPM-u, nawet nieźle zrobiona - to już cos. Mam nadzieję, że Trumpeter coś wymyśli, bo oni jako jedyni wydają Sovietckie okręty, poza pojedyńczymi przypadkami typu "Moskwa" z Hellera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Marca 2006 Autor Share Napisano 28 Marca 2006 No fajna . Mozna ja zaakceptowac jako plany do budowy modelu ale juz z innego materialu .Wczesniej byla wydana w 200-ce. Co do plastiku to znajdzie sie troche Podwodniakow ze Zwezdy , Alana czy stare Dragonowskie. W 700-ce dostaniesz prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 28 Marca 2006 Share Napisano 28 Marca 2006 Nie wiem jak innych, ale mnie rajcują duże modele. Im mniejsza skala tym lepiej. Powyżej 1:400 to w ogóle mnie nie interesuje, no chyba, że nie ma alternatywy, jak np. z "Moskwą". W związku z powyższym swój skład modeli umieściłem w firmie, gdzie mam więcej miejsca niż w domu. W sumie jakby to wszystko zebrać do kupy, to pewnie mógłbym otworzyć sklep modelarski. Nie wiem, ale to jakiś nałóg, gorszy od papierosów. Zapas mam chyba na 10 lat klejenia i dalej dokupuje. Hmm - może to jakiś rodzaj paranoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 28 Marca 2006 Share Napisano 28 Marca 2006 tak ma chyba wiekszosc. U mnie jest to niebezpieczne , bo każdy następny zakupiony na zapas zaczyna wydawac sie jeszcze atrakcyjniejszym i moze doprowadzić do nieukończenia poprzednika badż kończenie takowego w pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 28 Marca 2006 Share Napisano 28 Marca 2006 Uwaga formalna: Im mniejszy mianownik skali tym... WIĘKSZA skala i odwrotnie - czyli np. skala 1:100 jest większa od skali 1:200 To popularny błąd... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 29 Marca 2006 Share Napisano 29 Marca 2006 Czyli 1/72 to wcale nie mała skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 29 Marca 2006 Share Napisano 29 Marca 2006 Dla modeli okrętów nawet duża Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi