erkamo Napisano 8 Czerwca 2007 Share Napisano 8 Czerwca 2007 Prosze o porade. Na rynku cala masa przepakow i sie gubie. Mig-29 firm Kondor, ICM i Eastern Express. Czy to to samo? Jak to sie ma do planow. Co mozecie powiedziec w przypadku Su-22 (np. ZTS Plastyk), MiG 21 (np. ICM) czy MiG 31 (np ICM). Kto tam kogo przepakowuje? Robie taka mala liste przepakow na potrzeby wlasne i potrzebuje pare sprawdzonych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Su-22 M4 to model Pantery, pakowany również jako Mastercraft, Smer, Euromodel Finekit i EasternExpress oraz chyba również jako Kopro. Model wymaga sporego nakładu pracy. Ogólna geometria poprawna (po za ruchomymi częściami skrzydeł o za małej cięciwie). Detale na niskim poziomie. Mig-29 wschodnich firm to jeden i ten sam model (występuje w wersjach 9.12 i 9.13). O tym jak leży w planach nic mi nie wiadomo. Pozostałe modele też mają różnych wydawców a wspólne korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2007 Dzieki Piotrek, tylko Ty zdecydowales sie cokolwiek napisac. Widocznie temat niezbyt ciekawy. Mnie to troche denerwuje kiedy otwieram jakis "nowy" model" a to tylko "powtorka z rozrywki". Poza tym np. Mig-29 "Kondor" nie wiedziec czemu jest tanszy niz "ICM". Czasami znacznie. Za Image firmy nie chce mi sie przeplacac. Jesli mialbym kupic prawdziwe BMW z naklejka Dewoo o np 30% taniej to czemu nie. Jesli mialbys cos jeszcze, kiedys tam to wrzuc tu cos! Dzieki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 a ja kupiłem miga 29 ( 9.13) z condora i ... masakra , pełno nadlewek , brak !!! kalek w pudełku , detale trudno wyciąć z ramek bo wyglądaja jak jednolita masa plastiku , podwozie poza kołami do śmieci , instrukcja ze schematem malowania jest ale odnosniki do numeracji kolorów juz ktos zapomniał dodać jedyna fajna rzecz to pociski R - 27 o zwiększonym zasięgu niespotykane w innych modelach fulcruma -- model kupiłem na allegro i gdybym wiedział że tak to wyglada w srodku to za chiny ludowe bym nie brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 ICM (9.13) to nie jest przepak Condora, tylko zupełnie przyzwoita przeróbka Italeri - wgłębne linie i niezłe detale, brak nadlewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Jestes pewien Andzin? Ja nie mialem niestety modelu Condora w rekach i dlatego nic o nim nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Tak się składa, że posiadam ten "nieszczęsny" model Mig'a-29 (9-13) Condor'a i nawiązując do "rzetelnego" postu kolegi PIR6 wtrące coś od siebie. Nie można zbyt wiele oczekiwać od produktu za 28zł więc nadlewki są (malutkie), przeźroczystość osłony kabiny jest umowna, a kratery po wypychaczach pojawiają się... uwaga... jedynie na pociskach R-27! Linie podziału blach są wgłebne (wyjątek stanowi spód kadłuba ) i bardzo delikatne. Model posiada podobny podział technologiczny jak Italeri. Na uwagę zasługują kalkomanie (czytelny rysunek, barak przesunięć kolorów) pozwalające wykonać 29 w barwach Rosji i Ukrainy! Jedyne z czym mogę się zgodzić to fatalna instrukcja malowania i umiejscowienia kalkomani, a raczej jej brak bo schematy odnoszą się do innego modelu Condor'a, a mianowicie Mig'a-29 (9.12). Aby nie być gołosłownym postaram się w najbliższm czasie wrzucić kilka fotek przedstawiających zawartość pudełka o nr katalogowym 72006. Pozdrawiam! Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Dzieki LukaszD, ale czy ICM i Condor to dwa niezalezne modele? Zalezy mi na wyjasnieniu tej zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Jak zrobię fotki to może się wszystko wyjaśni Odbiegając od 29, ale w temacie przepaków: Mig-31 ICM (posiadam) = Mig-31 Condor (porównałem) Mig-29 (9-13 ) CONDOR Na początek skany instrukcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Erkamo - jestem pewien Mam Migi-29 Italieri, ICM, Condora - ICM to nie jest Condor, i jest to chyba najlepszy Mig-29 w 1:72 na rynku. Ma oczywiscie swoje wady, ale co ich nie ma? ;) Tutaj masz omówienie modelu Condora: http://scalemodels.ru/modules/myarticles/article_storyid_351.html a tutaj ICM: http://scalemodels.ru/modules/myarticles/article_storyid_212.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 No i w sprawie Mig-a 29 ICM i Condor wszystko jasne. Dziekuje Andzin. Dzieki tez dla Ciebie LukaszD bo info o Migu-31 tez mi sie przyda. Na dokladke zapytam jeszcze o Mig-25. Zvezda podaje na swej stronie, ze robi taki model. Czyzby to byl Condor? Niedawno w koncu wypuscili taki model. Ponadto mam jeszcze sporo niejasnosci z Migami 21 EasternExpressu, Condora i ICM. Za wszelkie linki, a nalepiej wlasne, sprawdzone doswiadczenia z gory dziekuje. Dziekuje wszystkim, ktorzy tutaj zajrzeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Bodajże na forum ACR spotkałem się z informacją, że Foxbat Zvezdy do przepak Condora. Jeżeli chodzi o MiGi-21 to jeżeli chcesz zbudować Bisa to najlepszy będzie ten od Zvezdy. SMT czy 93 to już jedyna opcja Eastern albo Condor. MFa ma wypuścić Zvezda - jeżeli zrobią go na bazie Bisa borę w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Jesli chodzi o Mig'a-25 Condora to mam "w planach" jego zakup. Tutaj masz jego "first look": http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Condor/Condor_MiG-25/Condor_MiG-25.html a tutaj "first look" bisek Zvezdy i ICM/Eastern Express: http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Zvezda/MiG-21bis/Zve_MiG-21bis.html http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/ICM/ICM_MiG-21bis/ICM_MiG-21.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Inbox Foxbata można znaleźć jeszcze TUTAJ Ale to było daaaawnno temu i nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi