msegen Napisano 17 Marca 2008 Napisano 17 Marca 2008 Witam. Powróciłem. Na rozruch kości palców poszedł model F-14A BLACK TOMCAT , firmy Revell ,skala 1:144 długość modelu 13cm , szerokość 13 cm. Model będzie malowany farbami firmy Revel EMAIL COLOR : MATT 76 i MaTT 5 Pudełko: kabina pilota ( jeszcze nie skończona ): Zdjęcia nie najlepsze ;/ Cytuj
Grześ1541804924 Napisano 17 Marca 2008 Napisano 17 Marca 2008 Witam, rzeczywiście zdjęcia nie są najlepsze mało co widać Konsola pilota (przyciski i inne przyrządy sterujące) będą jednolitego koloru? A tak po za tym to fajnie, że wziąłeś się za ten model, i dobrze, że zaczynasz malować farbami modelarskimi. Życzę przyjemnej zabawy przy F-14 Pozdrawiam Grzegorz Cytuj
Lucas HS Napisano 17 Marca 2008 Napisano 17 Marca 2008 A powiedz jak zrobiłeś takie ładne malowanko kokpitu? Pewnie miałeś czarny plastik, szarą farbę i szlifowanko? Pozdro, jest o niebo lepiej od tamtego messerka Cytuj
msegen Napisano 17 Marca 2008 Autor Napisano 17 Marca 2008 Konsola pilota (przyciski i inne przyrządy sterujące) będą jednolitego koloru? Na konsolę są tez kalki . A powiedz jak zrobiłeś takie ładne malowanko kokpitu? Więc tak: -Wziąłem farbę ,wytrząsałem -otworzyłem ją -złapałem ramkę z częścią kokpitu -zamoczyłem pędzel w farbie MATT76 ( szara) - i zacząłem malować szlifowanka nie było i oby jak najmniej go było ;) Cytuj
Lucas HS Napisano 17 Marca 2008 Napisano 17 Marca 2008 I pędzlem od ręki tak ładnie Ci wyszło?? Masakra, a może suchym pędzlem to robiłeś? Cytuj
Kermit Napisano 17 Marca 2008 Napisano 17 Marca 2008 Mam nadzieję, że relacja będzie szczegółowa, gdyż mam ten model w poczekalni i dobrze by było wiedzieć, na co zwrócić szczególną uwagę... ;) A tak na poważnie to gratulacje za wybór skali! Pozdrawiam Cytuj
Marcin Witkowski Napisano 18 Marca 2008 Napisano 18 Marca 2008 Drobna sugestia: czarne F-14 były zawsze malowane farbami z fakturą połyskową. Matowy czarny był położony (nie zawsze) jedynie przed wiatrochronem. Wybierz więc farbę gloss, a nie matt. Powodzenia Cytuj
msegen Napisano 18 Marca 2008 Autor Napisano 18 Marca 2008 I pędzlem od ręki tak ładnie Ci wyszło?? Masakra, a może suchym pędzlem to robiłeś? pędzlem od ręki , farba prosto z puszki Mam nadzieję, że relacja będzie szczegółowa, gdyż mam ten model w poczekalni i dobrze by było wiedzieć, na co zwrócić szczególną uwagę... ;)A tak na poważnie to gratulacje za wybór skali! Pozdrawiam a no będzie szczegółowa , a modelik Tata mi wybierał Drobna sugestia: czarne F-14 były zawsze malowane farbami z fakturą połyskową. Matowy czarny był położony (nie zawsze) jedynie przed wiatrochronem. Wybierz więc farbę gloss, a nie matt. Powodzenia będę lakierował model Cytuj
msegen Napisano 18 Marca 2008 Autor Napisano 18 Marca 2008 Witam. kokpit pilota skończony , za piękny to on nie jest : i kokpit wklejony w przednią część kadłuba , jeszcze szpachlowanie kadłuba : Cytuj
msegen Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam. wena powróciła więc poszlifowałem dziób i skleiłem kadłub . szpachla domowej roboty : 1x klej revell gips murarski pojemniczek Kermit trzeba uważać na te zębatki płatów , jutro pokażę o co chodzi . I dwa zdjęcia na koniec : Cytuj
Kermit Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Kermit trzeba uważać na te zębatki płatów , jutro pokażę o co chodzi .Chyba wiem, o które chodzi - te, za pomocą których obracając jedno skrzydło drugie obraca się razem z nim (tak kolokwialnie). Na razie wszystko, widzę, że dobrze idzie. Uważnie będę patrzył dalej. Pozdrawiam Cytuj
msegen Napisano 17 Maja 2008 Autor Napisano 17 Maja 2008 Witam. Parę zdjęć z budowy : Teraz tylko mycie i malowanie kadłuba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi