bigmodel Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Przeliczyłem podane przez Ciebie Andrzeju wymiary i wyszło mi że mój kadłub jest za mały. Ale jeszcze w granicy błędu. (w skali 1/15 - 1/16 przyjąłem sobie granicę tolerancji wymiaru - 5 mm). Dla przykładu - Płyta idąc od tyłu wys. 810/670 po przeliczeniu wyszła mi 5 cm x 4,1 cm. U mnie jest 4,5 x 3,8 cm. Wieża mi wyszła że jest za krótka o 8 mm, oraz za szeroka z tyłu po przeliczeniu. Chyba zostawię już te wymiary tak jakie są. Dziś jeszcze wyrysuje resztę detali kadłuba i zobaczę jak to będzie wyglądać. Muszę wziąć jeszcze pod uwagę gotowe części z Lindberga. Jak powiększę kadłub to może wyjść że koła i zawieszenie które mam będą już za małe. A z tego co patrzyłem to koła wizualnie prawie pasują. Uciekam dalej kreślić Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 No to życzę powodzenia w kreśleniu planów, zrób tak, aby ta praca sprawila Ci przyjemność i gdy postawisz Twój model obok zdjęcia oryginału wizualnie wyglądało tak samo. Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Troszkę zmodyfikowałem kadłub, zrobiłem doklejki z tyłu bocznych ścianek. Przymierzyłem koła oraz zawieszenie i wizualnie wygląda że jest ok. Mam pytanie o przednią część bocznej płyty kadłuba. Mam pewne wątpliwości czy te ścieńcie na dole ma być, czy ma być tak jak jest w Twojej replice. Ze zdjęć ciężko coś wywnioskować, patrząć na przekrój widać że jest chyba podobnie jak u mnie. Sam nie wiem. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Popatrz jeszcze raz na rysunek Tańskiego, tam znajdziesz odpowiedzi na pytania o różne detale, jest na tyle szczegółowy, że z pewnością znajdziesz dla siebie rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam. Długo nic się nie działo. Ale w końcu dotarły nity z Calibre 35 którymi będę nitował Forda. Więc prace znowu ruszyły. Wyciąłem i skleiłem nowy tylni resor. Poprawiłem jeszcze troszkę kształt wieży. Może dziś uda wyciąć i spasować resztę detali kadłuba. Zdjęcia niebawem Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam. Mały update. Po trzecim razie w końcu się udało ulepić następny kawałek kadłuba Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Witam. Prace zwolna idą do przodu. Pierwszy montaż kadłuba za pomocą taśmy Tamiyi. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Bardzo fajnie wygląda model. Nie znam się za dobrze na tym pojeździ, ale wygląda wyśmienicie. 3maj tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 I ostatni łupdejt na dziś. Trzeba będzie jeszcze wprowadzić kilka poprawek i zmian. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Witam. Zmontowałem zawieszenie. Wał napędowy jest nowy. Przednie zawieszenie zmontowane na sucho do zdjęcia. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 super Ci to idzie z niecierpliwością czekam na efekt finalny Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi