Ł.Sosnowski Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Witam. Galeria Kolegi mart72 zmotywowała mnie do wrzucenia na Forum warsztatu z mojego JS-3M Model dostałem już zaczęty, ale najlepsza część zabawy, czyli wykończenia, drobiazgi i złożenie wszystkiego do kupy jeszcze przede mną. Mam do niego Friulki, już złożone. Malowanie będzie oczywiście egipskie z 1967 roku. Dziś zmontowałem wieżę. Zostało jeszcze tylko przykleić dwa małe elementy i poprawić fakturę odlewu z przodu. A teraz fotki: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 O! Będzie braciszek Tylko Twój lepiej obuty Jak Ci sie udało tak dwie połówki lufy spasować? Nie widać łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Kolejny rusek bardzo fajnie(co prawda w pogańskim malowaniu). Powiedz jak montowałeś uchwyty? Na cyjanoakryl czy wierciłeś dziurki? Na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 mart72 Lufa była już spasowana jak dostałem model, ja tylko ją przeszlifowałem lekko i ciut kleju CA dałem. pan_piotrek Uchwyty mocowałem na klej CA, bez wiercenia otworków (te gotowe były wystarczająco głębokie) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Popularne te staliny a zwłaszcza trójki Jeden za drugim. Super dorobiłeś te uchwyty na wieży. Mogę wiedziec jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Popularne te staliny a zwłaszcza trójki Jeden za drugim. Super dorobiłeś te uchwyty na wieży. Mogę wiedziec jak? Brałem miedziany drucik, wyginałem go cążkami, przycinałem i przyklejałem do wieży klejem CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Będę obserwował. Tym bardziej, iż niedługo pewnie zaczynam robić swojego t-55. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 A w jakim malowaniu tą T-55 będziesz robił, jeśli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Ładny model. Będzie fajna "Szczuka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 A w jakim malowaniu tą T-55 będziesz robił, jeśli można zapytać? Jak t-55 to tylko polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Ładny model. Będzie fajna "Szczuka". Miejmy nadzieję że nie popsuję uroku tego pojazdu malowaniem A w jakim malowaniu tą T-55 będziesz robił, jeśli można zapytać? Jak t-55 to tylko polskie Eee tam, gadanie Z ciekawych malowań może być jeszcze irackie (od jutra będę dłubał w tzw. międzyczasie), egipskie (swoją drogą ciekawe malowanka są w Kraju Faraonów), fińskie (Paweł coś o nim wie) i wiele innych, równie ciekawych co dla nas egzotycznych. Pzdr PS. Skończyłem wieżę. DSzK też już się skleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam. Stalin już praktycznie sklejony. Zostało tylko dokleić zwalniacze zapasowych zbiorników i zaszpachlować malutką dziurkę na "nosie szczupaka". Jutro podkład i zaczynam zabawę z malowaniem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Może zdążysz z nim na wystawę w Muzeum Techniki. Mogłyby stanąć razem Ja jeszcze swojego siknę matem, bo jednak za bardzo świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Może zdążysz z nim na wystawę w Muzeum Techniki. Mogłyby stanąć razem Ja jeszcze swojego siknę matem, bo jednak za bardzo świeci. Zdążę, może nawet na konkurs na Ursynowie uda mi się wyrobić PS. Właśnie zakończyłem szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 A co będę kusił Może trochę zdewastujesz błotniki, pognieciesz, tudzież urwiesz, którąś część ich? Dodałoby to troszkę życia pojazdowi "dzielnej " egipskiej armii. PS: Od zbiorników nie było żadnych przewodów na wierzchu? Nie wiem, ale mnie to zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 A co będę kusił Może trochę zdewastujesz błotniki, pognieciesz, tudzież urwiesz, którąś część ich? Dodałoby to troszkę życia pojazdowi "dzielnej " egipskiej armii. PS: Od zbiorników nie było żadnych przewodów na wierzchu? Nie wiem, ale mnie to zastanawia. Niestety nie będę dewastował, nie za bardzo umiem jeszcze to robić. Postaram się przy T-55. o do przewodów przy zbiornikach to nie znalazłem porządnych zdjęć tej części pojazdu, a eksponaty muzealne nie mają tych przewodów, więc nie chciałem dorabiać w ciemno. Tymczasem model się pomalował Surfacerem 1000, oraz dobrał się odcień farby, więc jutro malowanko Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Jeszcze jedno zdjęcie u kolegi Stroja i nie tylko: http://i609.photobucket.com/albums/tt178/Pologne_1/SV504364.jpg http://i620.photobucket.com/albums/tt286/Rafaello08/tn_DSC06544.jpg Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Witam. Widziałem tego Stalina na żywo Pięknie wykonany. Zrobiłem mu trochę zdjęć, i będę się na nim po części wzorował. Tymczasem model dostał bazę: I pzostał pocieniowany. Oczywiście na zdjęciach nic nie widać Będą jeszcze poprawki, głownie na wieży. Także gąskom się dostało. Co prawda dopiero bazą, ale zawsze to coś Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 A co to za wygłupy z tym Kretem? Przecież dobrze jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Nie jest dobrze. Przy nakładaniu washa farba mi się złuszczyła w kilku miejscach, i to dość poważnie. Najwyraźniej niedokładnie zabezpieczyłem sidoluxem. Nie wyrobię się na konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Też to miałem :( Tylko że ja na II konkursie.... To jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 No to niedobrze Może zdążysz? Jutro rano podkład, po południu preshading, pojutrze baza i cieniowanie, we wtorek sido, środa wash... no, chyba na konkurs ciężko będzie Na wystawę w MT się wyrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Nie zdążę na konurs na 100% Czeka mnie mozolne doczyszczanie modelu, później poprawki, dopiero podkład i reszta. Teraz zbytnio się spieszyłem, nie dałem wszystkim powłokom dobrze wyschnąć. Nie popełnię drugi raz tego błędu. Bez pośpiechu Na konkurs i w Muzeum wystawię T-80 i T-72, więc coś zawsze pokażę Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Witam. Stalin odrodził się na nowo po kąpieli w krecie, a gąski wykąpane w domestosie i occie i przypigmentowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 O! Reaktywacja. Dajesz dalej, do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi