Serek Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Witam jak w temacie widnieje, chodzi mi o zagęszczenie farby kupiłem nie dawno farbkę aluminium dwóch firm farbka firmu gunze sprawuje się idealnie tyle, że jest cholernie droga bo aż 12,50 za 10 ml, a farbka firmy MM jest bardzo żadka i słabo pokrywa niemal, że płynie po podkładzie. I tutaj pojawia się moje pytanie czy wie ktoś może jak zagęszczać farbki proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Jezeli jest to metalizer, to nie ma co zageszczac. Jezeli malujesz pedzlem, faktycznie mozesz miec problem, ale odrobina cierpliwosci i wypracujesz sobie metoede. Natomiast jezeli aerografem, to nie powinno byc to przeszkoda. Trzeba klasc cieniutkie warstwy (ze 2, moze nawet 3) i wszystko powinno Ci ladnie pokryc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Żeby zagęścić farbę zostaw ją na trochę czasu otwartą. Wtedy rozpuszczalnik powinien z niej odparować. Tylko nie rób tego za długo, bo Ci za bardzo zgęstnieje. Ja kiedyś przez nieuwagę zostawiłem niedokręcony klej w słoiczku i dopiero następnego dnia to zauważyłem. Przez ten czas sporo go odparowało i stał się zauważalnie gęściejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 Żeby zagęścić farbę zostaw ją na trochę czasu otwartą Jak długo mniej więcej ma tak stać otwarta ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 30 Października 2006 Share Napisano 30 Października 2006 A to już musisz dojść do tego eksperymentalnie. Najlepiej odlej sobie trochę do jakiegoś pojemniczka i co jakiś czas sprawdzaj, czy farba ma już dobrą konsystencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Października 2006 Share Napisano 30 Października 2006 zgadza się ja sobie zostawiłem rozcieńczoną za mocno farbke na około 17-18 godzin w temp ok 19st C i zrobiła się idealna pod pędzel także czas i temperaturę musisz dobrać eksperymentalnie a to wszystko zależy czym rozcieńczałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 31 Października 2006 Autor Share Napisano 31 Października 2006 Dzięki bardzo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Jeżeli to jest metalizer, to nie radze zostawiać tej farbki ot tak otwartej, bo możesz być do tyłu te 12,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi