Skocz do zawartości

[GALERIA HUMVEE] M-998 CARGO TROOP CARRIER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mój drugi humvee został ukończony Budowa humvee daje dużo radości,dziękuje wszystkim za dobre rady Wasze wskazówki są dla mnie bardzoo ważne (no i dzięki wątkowi BaldPumy pomysłów na humvee jest wiele )

9098cf2e78c05831m.jpg

f7fb163fdd0d629bm.jpg

310026757352a96fm.jpg

acee9aa9053f0240m.jpg

16f8053df7d4a5a7m.jpg

8b53890b4dd43aaem.jpg

646e136ff15b7186m.jpg

Pozdrawiam Piotrek

Napisano

Jest lepiej niż przy ambulansie - to bardzo ważne. Musisz jednak popracować nad przejściami kolorów - popatrz np. na okolice prawego zaczepu maski silnika (zdjęcie 3. od góry). Przy następnym modelu spróbuj też choćby metody suchego pędzla. Pamiętam, jak po raz pierwszy wypróbowałem ją testowo a stareńkim, niestarannie pomalowanym w trójkolorowe kamo M998 - od razu zaczął lepiej wyglądać. Co prawda został przemalowany, ale już wiem, że ta prosta metoda daje bardzo dobre wyniki.

No i jeszcze jedno - mam wrażenie, że model się świeci. Wybacz, że nie szukam tego samemu (bo może wspominałeś w warsztacie), ale zapytam - jakimi farbami malujesz (firma, numer)?

Napisano

Dzięki Kubisz Maluję farbami Pactry: zieleń A33,czarny A48 matt a brązowy XF-68 nato brown Tamiya.Efekt świecenia może to wina lampy błyskowej?Muszę jeszcze dużo popracować nad swoją techniką,mam znikome doświadczenie modelarskie.Trójbarwne kamo w moim wykonaniu to PORAŻKA

Napisano (edytowane)

No i OK. Z pewnościa każdy kolejny Humvee bedzie lepszy, ponieważ wykorzystasz w nich doświadczenia z budowy poprzednich.W następnym Humvee spróbuj zastosować cieniowanie kolorów.

Edytowane przez Gość