Ł.Sosnowski Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Witam. Rozpoczynam budowę najdziwniejszego w mojej karierze pojazdu, a mianowicie tytułowego A7V. Model jak na swoje lata wygląda całkiem nieźle, choć elementy wnętrza są kiepskie (potworne wciągi tworzywa i marne detale). W związku z tym nie będę robił wnętrza, skupię się na zewnętrzu Narazie model jest w takim stanie: Bardzo zaciekawiła mnie kalkmomania. Mimo swojego wieku w ogóle nie zżółkła :shock: Model będzie przedstawiał pojazd o nazwie własnej "Wotan" Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 ooo to ja sobie poobserwuję powodzenia i trzymam kciuki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Witam. Dzięki Bartek Model skleja się bardzo szybko. Wczorej koło północy udało mi się go postawić na własnych kapciach: I tu kolejna dziwna jak dla mnie rzecz, a mianowicie połączenie Friuli i gumowych gąsek. Gąsienice z zestawu są z gumy, składają się z pojedynczych ogniwek łączonych ze sobą metalowym sworzniem Dziś postaram się skończyć klejenie modelu (została już tylko armata, wydechy, karabiny i kilka uchwytów) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Na górze po lewej tylnej strona pojazdu (czyli ta bez wykusza armaty) i po prawej z przodu na górze (z armatą), coś się źle spasowało bo są dość spore szczelinki. Model bardzo fajny, będę dalej przez ramię zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Wiem, bo to nie jest do końca. Przód pojazdy jest tylko złapany klejem dla przymiarki, przed sklejeniem muszę zamontować armatę. A tył trzeba będzie zaszpachlować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Aha, to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Witam. Kilka dni bez internetu i od razu widać postępy Niestety tylko jedno zdjęcie, więcej wrzucę w tygodniu: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo ładnie to wygląda. Sam jakiś czas temu przeczytałem ciekawy artykuł na temat tego pojazdu i zainteresował mnie on bardzo. Cieszę się, że ktoś robi właśnie ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Mały "łupdejt". Doszedł wash i obicia: Robi się też podstawka. Wyskrobana w płycie gipsowej i szpachli. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Coraz bardziej podoba mi się ten pierwszo-wojenny wytwór niemieckich inżynierów. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Bardzo ładny bruk. Pudło na gąsienicach też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Dzięki za komentarze Zapraszam do galerii: viewtopic.php?p=307352#307352 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Witam, dzisiaj na 1. Fieście Modelarskiej stałem się szczęśliwym posiadaczem modelu Sturmapanzerwagen A7V, ale bez kalek i instrukcji. Czy widzieliście gdzieś w necie instrukcję do modelu? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi