marioba Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Witam Szanownych Forumowiczów. Jakiś czas temu nabyłem uroczy modelik Italeri Sd.Kfz 10/4 FLAK 30. Inbox znajduje się tutaj http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/italeri/it6395.htm Postanowiłem zlepić go z pudła, bez blaszek itp. Sklejało się to jak Italei. Raczej nic mnie nie zaskoczyło. Spasowanie OK, trochę nadlewów, przesunięć. Potem była szpachla, szlifowanie, docinanie......i model wylądował na półce, gdzie przestał jedenaście miesięcy. Kilka dni temu wróciłem do niego i postanowiłem pomalować go w barwach DAK. Najpierw czarny podkład, potem Pacta DAK. Malowanie DAK jako takie jest nudne i monotonne, więc model trochę zbrzydziłem, a dokładnie poobijałem, filtry i pokryłem Sidoluxem. Dzisiaj poszedł wash. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy... Ciąg dalszy nastąpi....... A-ha! Mam pytanie? Jaki kolor miały fotele w kabinie??? Italei proponuje zielone (!?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Ooooj rączki widzę, że się trzęsą :D Możesz zrobić lepsze fotki bo te są poruszone. Słabo widać szczegół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 No i gitara, trochę się go przykurzy i będzie miód. Do tego mała podstawka z piaskiem i kamieniami fotele bym ciachnął na brązowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Te podkłady, czy co to jest na przedzie, masz zle zamocowane... Reszta dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Witam! Te podkłady to przeciwwagi, a kolega szfabu87 ma rację i tak i nie. Na tym zdjęciu przeciwwagi zamontowane są jak na modelu kolegi szwabu87 a na tym zdjęciu zamontowane są jak na moim modelu Pytanie? Na której fotografii przeciwwagi zamontowane są prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 tak czy siak muszę koledze pogratulować naprawdę pięknie pozdzierany i obity model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 dobra - źle sie wyraziłem, chodziło mi o całość tego co wisi mu na przedzie, nie o same podkłady, jest to za nisko wklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Witam! Szwabu87 jesteś Wielki! Załapałem, poprawiłem i teraz jest OK. Wielkie dzięki za twoją czujność. Modelik stoi na kołach. Pobawiłem się czymś takim co nazywa się Tensocrom od Lifecolor. Fajne efekty, niestety jest to dość droga zabawka. Model przygotowany do lakierowania semimatem Vallejo. Postoi ze trzy dni i zacznę kończyć kabinę osprzęt, kurzuć, brudzić itp..... A-ha , no i lufę wkleję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Szwabu87 jesteś Wielki! Załapałem, poprawiłem i teraz jest OK. Wielkie dzięki za twoją czujność. Heh fajnie ze nie odebrałes tego negatywnie, bo i tak sie zdarza... Po prostu miałem do czynienia z tym modelem, i tez miałem z tym problem. Musze powiedziec ze Twój w DAK'owskim malowaniu wyglada lepiej niz mój w panzergrau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Widowiskowe obicia, choć jak dla mnie znacznie przesadzone. Wygląda trochę jak wrak po deszczu meteorytów Sam się męczę z tym modelem od ponad roku i nie sądziłem, że da się go tak elegancko skleić. Może to moja forma była wadliwa, ale wiele elementów najzwyczajniej nie pasowało, a gąsienice to inaczej niż na Super Glue nie chciały się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Mniam, wygląda pysznie! Zawsze jak słyszę "pojazd walczący na pustyni", to od razu widzę go tak scharatanego jak Twój. Piękna sprawa. Przydały by się tylko zdjęcia na jednolitym tle, bo model znika na tle tej zapaćkanej farbami deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi