piotrek1971 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Cześć To mój pierwszy warsztat na forum,humvee drugi bo pierwszego nie liczę .Po sugestiach i dobrych radach Qdłatego,który zbudował ten model wytyczyłem sobie założenia 1.malowanie jednolite MM olive drab 2.modyfijacja tylnej zabudowy 3.wymiana kół Proszę o cierpliwość,ponieważ dość rzadko mam czas na nasze hobby http:// Ponieważ model będzie zamknięty pozwoliłem sobia na eksperyment z siedzeniami http://[/url] siedziska z ręcznika papierowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Po chwilowej przerwie powróciłem Poprawiłem podwozie-stan surowy,będzie kurzone Z zabudowy przerobiłem tylko boki Przeraziła mnie ilość fauli,które zauważyłem dopiero po zrobieniu zdjęć.Mam na myśli miejsca po wytłoczeniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Trochę do przodu Mam lekkie problemy ze spasowaniem wanny z górą Oczywiście wszystko na sucho Prace w trakcie,liczę na waszą pomoc i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Hmm, ja miewam problemy z malowaniem, ale Ty chyba o wiele za gęstej farby używasz (przedostatnie zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Nie jest chyba aż tak źle z tą farbą. Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Wydaje mi się, że kiedy robisz odpryski metodą "suchego pędzla" zostawiasz za dużo farby na pędzlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Wydaje mi się, że kiedy robisz odpryski metodą "suchego pędzla" zostawiasz za dużo farby na pędzlu. Co takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 karambolis8 Chyba masz rację,użyłem aerografopodobnego urządzenia pożyczonego od kolegi,i tak lepiej wygląda niż po pędzlu,co nie zmienia faktu,że kicha Negev Może coś więcej bo nie wiem o co chodzi apsik41 Dzieki ale wszystkim się to rzuca w oczy,a ja uż nie mam siły na trzeciego kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Jest równo i lepiej jak po pędzlu. Trochę kaszka, ale jak masz takie warunki, to się nie przejmuj. Chyba, że planujesz zakup aero niedługo. Wtedy odłóż model i za jakiś czas, jak wrócą chęci, wsadź do kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam przeznaczone 300-400 na kompresor i aero.Może coś doradzicie na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Opcje są dwie: 1.Walczysz z tym modelem licząc na zwycięstwo lub 2.Wymontuj to co się przyda i kup drugiego.Ten model nie kosztuje majątku a możesz go zrobić o wiele lepiej.Ja to zrobiłem ze swoim Gun Truckiem,w pewnym momencie forma przerosła treść,dalsza walka była bezcelowa a za drugim razem wyszło tak mniej więcej jak planowałem. Pozdrawiam. Errata. W temacie kompresor + aero na początek to jakaś piwata bo w tym przedziale cenowym tylko to. Wszystko na ten temat znajdziesz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Dzięki,trudny wybór ale trzeba podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Wymontuj to co się przyda i kup drugiego.Ten model nie kosztuje majątku A ja bym go jednak skończył. Z tego samego powodu. Będziesz bogatszy o doświadczenia przy ewentualnej powtórce. Albo po prostu będziesz już miał tę wersję za sobą, obojętnie jak wyjdzie, a kupisz i zrobisz coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Pomimo,że nie kosztował majątek,postanowiłem o niego zawalczyć. Idąc na łatwiznę mogłem go zresetować ale... farba już zmyta i walczę dalej. Poeksperymentuję z gęstością farby albo poczekam na zakup aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Po długiej przerwie przedstawiam ciąg dalszy i finisz. Po kolejnym krecie zdecydowałem się przerobić tył i wykonać zderzak od podstaw Wymieniłem też karabin na blaszkę Malowanie odbyło się już za pomocą aero Całość obładowałem tobołkami,zrobiłem lekkiego washa i przykurzyłem. Tak wygląda efekt końcowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi