Skocz do zawartości

Okręty podwodne projektu 613

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam rysunków takiego okrętu. Czy ktoś z szanownych forumowiczów dysponuje ciekawymi fotami tych okrętów? Szukałem na forum ale nie znalazłem nic na temat tych okrętów. Mam nadzieję że ktos z Was Panowie coś powie ciekawego na ten temat.

Napisano

Tak z ciekawości... robisz model tego okrętu?

Na razie zbieram dane. Czy jest jakiś model tego okrętu czy trzeba samemu wyrzeźbić?

Kiedyś od kolegi otrzymałem dwa zdjęcia polskich 613-ek. Słabe jakościowo ale widać na nich Orła, Bielika i Kondora oraz któryś jeszcze na doku. Mam nadzieję że się przydadzą. Zresztą mało jest chyba danych o polskich 613-kach?

Napisano
Kiedyś od kolegi otrzymałem dwa zdjęcia polskich 613-ek.

ładne fotki

Jędrek

ps. zmieniłem linki na minaturki

Napisano
Czy jest jakiś model tego okrętu czy trzeba samemu wyrzeźbić?

właściwie to wiemy o jednym modelu, o który pytał okonek w innym temacie, to model Poseidon Warship Kits w skali 1/150 Russian Sub Whiskey (Soviet Project 613 SS) i na tym nasza wiedza nt. tej firmy i jej modeli się kończy

z opisu producenta wiadomo jedynie, że modele są z blaszkami

Jędrek

Napisano

Kiedys dostalem takie fotki. Nawet nie pamietam od kogo i czy to z jakiejs ksiazki, czasopisma czy strony W razie czego dajcie znac

1a78146945f75ae6m.jpg 8a3aab2a13721847m.jpg 9d5c3eb469cbdf1cm.jpg 1e65ea02c14116f1m.jpg

d34e40b5bc62b017m.jpg c608ad5569975c7am.jpg fc30d31ea54edbf0m.jpg

84fd3c156089e311m.jpg 5b9692e083d2f838m.jpg a52e4a556ad49660m.jpg c1b84bb4b6e1c225m.jpg

• 6 months later...
Napisano
Pitt35 - to ten co sie stal muzeum ostatnio ?

Pozdr.

Pawel

Tak to ten. Mam jeszcze fotkę całego oraz dwie lub trzy fotki jak był wyciągany na powierzchnię. Jeżeli chcesz to też mogę je wstawić.

Pozdrawiam

• 1 year later...
Napisano

Przepraszam za pytanie ale ile płatów miała jedna śruba na Łyskaczu

Lekko zgłupiałem bo w starym modelarzu były rysunki badawczego op opartego na pr. 613 i tam śruba ma 3 płaty, ale w neci widzialem obrazek z 6 płatami

Pomocy