Skocz do zawartości

1/48 Friedrichshafen FF-33e - Techmod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;)

Zatem zapraszam do obejrzenia minirelacji z budowy modelu hydroplanu Friedrichshafen FF-33e w barwach Bazy Lotnictwa Morskiego w Pucku z 1921/22 roku. Zestaw to próbne wypraski Techmodu. Ot i wsjo ;)

Model na poniższych fotkach jest jak widać już częściowo posklejany i nieznacznie pomalowany. Nałożyłem pierwszą warstwę tzw. "syfu" - na razie za pomocą pigmentów Padrebooks (ominęło to na razie część nosową pomalowaną kolorem czarnym; tzn. w oryginale był czarny - a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje}, zastosowałem anthrazit firmy Lifecolor). kolor bazowy to German WW1 Naval Violet-Grey (MisterKit).

5f4ca4ba55756d85.jpg

efd5b1aeb587103d.jpg

560ff16c480cc2b9.jpg

2451a65e8ec947b9.jpg

2688fbe685ed7e2e.jpg

689b77b5502d16b5.jpg

c.d.n.

Napisano

Całe wnętrze zrobiłem, bo jak go zaczynałem, to nie było jeszcze tablic przyrządów, radiostacji, pasów, foteli, zbiornika i w ogóle niczego nie było ))))))))))

Te wszystkie elementa znajdują sie na blaszce foto, a jej nie było wtedy jeszcze. Zrobiłem tez skórzane "kołnierze" wokół otworów kabiny. Natomiast silniczek jest wykonany tylko i wyłącznie z elementów wypraski. Jest to jeden z najlepiej wykonanych plastikowych silników jakie widziałem (nie liczę żywicznych, bo to inna bajka).

pozdrawiam

Napisano

Niesamowicie robisz te modele. Sa super estetyczne!!!!!!

szacuneczek po raz n'ty :-)

a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje}

A czarna dziura????

Edit...

Po raz kolejny zwracamy ci uwagę, ze nie należy pisać postu po swoim poście, ale należy skorzystać z opcji ZMIEŃ...

Admin...

Napisano
a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje}

A czarna dziura????

I węgiel? Modelik extra...

Napisano

A czarna dziura????

I węgiel? Modelik extra...

A według Ciebie węgiel jest czarny? Węgiel jest szary, srebrny, antracytowy, ale na pewno nie czarny - posiada całą gamę kolorów i ich odcieni (wiem, mieszkam w "stolicy" polskiego węgla).Tak króciutko, żeby nie offtopować własnego tematu, powiem Wam jedno - NIE MA koloru czarnego w przyrodzie! Wszystkie kolory uważane powszechnie za "czarne" są mniej lub bardziej "złamanymi" odcieniami szarości lub błękitu, bądź też innych kolorów. Natomiast jedyną rzeczą, której kolor jest w miarę zbliżony do czerni jest... czysta sadza kominowa. Ale i ona nie jest czarna w dosłownym tego słowa znaczeniu ;)

pozdrawiam

Napisano

Tak czy inaczej abstra:bip:ąc od czarnego odcienia czerni Model super, nie mogę się doczekać, aż Techmod go wypuści na rynek.