Desaxe Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Jak już się pojawiłem na forum i zacząłem lotniczy warsztat w skali 1:48 to i pochwalę się figurkami do bitewniaków malowanymi przeze mnie na studiach kilka lat temu Figurki do gier bitewnych Warhammer 40000, zakon Space Marines "Dark Praetorians" - bez skali, człowiek stojacy ma ok. 28 mm wzrostu i tak się tę skalę najczęściej określa. Moi chłopacy na fotkach są więksi przez zbroje, i mają ok 34 mm. Wszystko malowane farbami akrylowymi na podkładzie z szarego humbrola położonego aerografem. Wykończenia washem, a detale i cieniowanie pędzlem. Lepsze fotki reszty kolekcji i pojazdów do nich, jak pozdejmują mi gips i wrócę do swojego domu z rekonwalescecji ;o) To tak na początek mojej bytności także na podforum figurek: kapelan: apotekariusz: wilczy lord: piechociarz: sierżant: zwiadowcy: No i jeszcze jeden z obsługantów broni cięzkiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Oj napieprzało się w DOW II na necie, figurki szpass! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Dzięki Tymczasem powróciłem do domu i będę wrzucał fotki reszty chłopaków z mojego zakonu, na początek drużynka taktyczna z pięciu marines: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Masz cierpliwość, tylu wymalować i to tak dobrze. Mnie męczy jak coś jest powtarzalne. Ładny zestaw, to zakon Ultramarines czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 muszę porobic fotki moich chaośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 to zakon Ultramarines czy jakiś inny? To mój zakon, który stworzyłem sobie sam jak się zaczynałem bawić w bitewniaki (10 lat już będzie...), nawet napisałem artykuł o nich z opowiadankiem science-fiction o historii zakonu: http://www.cytadela.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=280 - tam są fotki starego schematu kolorystycznego i transporter opancerzony. Z charakteru oparci są z grubsza o zakon Iron Hands, a kolor pancerzy zmieniłem im w 2007 roku na kolor munduru, który kiedyś sam nosiłem w robocie Na dniach wrzucę kilka nowych foto-ciekawostek z takich figurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 te czaszki na Rhinosie wyglądają na freehandy, no nieźle nieźle kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 te czaszki na Rhinosie wyglądają na freehandy, no nieźle nieźle kolego Poniżej widać lepiej ten freehand (oparte o godło rzymskiej Gwardii Pretoriańskiej), a w linku świeżo wrzucona galeria tego pojazdu po przemalowaniu go w 2007 : LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Efekty nadmiaru wolnego czasu po powolnym brudzeniu E10 - dwaj piechociarze zrobieni od podstaw i nieco podrasowałem kolorami figurkę sierżanta z wąsem, którą zrobiłem ze dwa lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Pięknie jako fan Warhammera z całą kolekcją części tej gry na półce chętnie bym sobie przytulił parę takich figurek Nie widzę przeszkód - na zamówienie też kiedyś malowałem na studiach, mogę odnowić sklepik Mały update fotki, lepiej widać ryjek sierżancika pochodzący z figurek do klasycznego WFB - taki jak powinien być weteran - przypruszony siwizną, z kwadratową szczęką, sarmackimi wąsiskami, blizną i wejrzeniem mówiącym: "w imię Imperatora urwę ci łeb przy samej d..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Podoba mi się Ten wąsiasty łepek skąd wziąłeś? Imperialni state troops? Bo jakbym znał faceta z widzenia... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Podoba mi się Ten wąsiasty łepek skąd wziąłeś? Imperialni state troops? Bo jakbym znał faceta z widzenia... ;) Tak, State Troopsi Wiele drobiazgów z tego zestawu używałem w figurkach do Wh40k A ten typ z wąsem wygląda jak sąsiad moich rodziców z piętra wyżej, ale na pewno Space Marines nie piją tyle wódy co on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Ten typ z wąsem z IST bardzo mi zawsze przypominał teścia , ale on wódy nie pija Jakoś do tej pory nie pomyślałem, żeby użyć tych łepków do czterdziestki.... Tak więc- dzieki za cynk, będą bardziej ludzcy marynaci Te crossovery to naprawdę coś- a może zrobię chaos marines w stylu lancknechtów? A może z łepetyną tyranida? Desaxe, parę uderzeń w klawiaturę i uruchomiłeś lawinę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Z łapetynami tyranidów już byli, widziałem na www.cytadela.pl, można się tam do nich gdzieś w arhiwum dokopac. Ale lancknechci to jest coś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Zamiast, jak pani żona kazała, pracować [kurde, na jutro ma być skończone ] zacząłęm kombinować. Mam zestaw jakichś marinsów, mam parę rączek od chaośników, mam aż za dużo farbek - mam też książki o lancknechtach. Co więcej, gdzieś powinienem mieć jeszcze pare figurek, które dostarczą łbów. Some heads are gonna roll ;) Mówiłem, lawina uruchomiona ;) Oj, będzie barwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Czekam na efekty tego "kombinowania" Co do pani żony - to kobiety mają tendencje do oceniania figurek do bitewniaków w stylu: "no te modele samolotów i czołgów to rozumiem jeszcze, ale żeby stary koń się żołnierzykami bawił" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Dialog zwykle taki- "Po co ci tyle modeli/samolotów/czołgów, skoro tego nie kleisz i te figurki jeszcze" "No właśnie zamierzałem pomalować" "Ale weź to ze stołu, bo to nie miejsce na to" Noż to tragifarsa istna Nie ma to jak kisić się w 3 osoby na 40-u metrach :/ Tak więc- wcześniej niż na kombinowanie z wymiennością części, możesz liczyć na niefachowe komentarze. Niemniej pozdrawiam i zdrowia życzę Ale lawina raz uruchomiona rzadko reaguje na komendę "HALT!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 He he skąd ja znam te dialogi. Jedyna różnica to moja żona bardzo lubi moje figurki i jak coś skończę to muszę jej pokazac. Ba nawet mi w prezentach kupuje zestawy. Ale później jak zajrzy do szafy to się pyta kiedy coś z robię z tymi kartonami. Zrozum tu kobietę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 "Don'tcha even try 2 understand this one"- 40 tygodni na pierwszym miejscu list przebojów, Skoti&Desaxe feat. LordD Kurcze, tekst chyba zacznę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Września 2013 Autor Share Napisano 10 Września 2013 Wczoraj wieczorem mnie naszło na dokończenie jednej figurki ;) Oto szef zespołu wilczych Auxiliares do mojego zakonu - Space Wolves Rune Priest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 A dziś dokończyłem inną figurkę - motocyklista XIIIth Company, Space Wolves Ma być to weteran z brodą harleyowca, który zakosił motocykl jakiemuś marine chaosu i teraz popyla nim na jednym kole, siejąc śmierć ku chwale Imperatora i Wielkiego Wilka Kto jest w klimacie Wh40k będzie znał historię XIII Kompanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 NA RUSSA Piękne figuraski i to jeszcze Kosmiczne Wilki siedzę trochę w klimacie WH:40k i nie bardzo wiem co było z XIII Kompanią:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 NA RUSSA Piękne figuraski i to jeszcze Kosmiczne Wilki siedzę trochę w klimacie WH:40k i nie bardzo wiem co było z XIII Kompanią:( Chwali Ci się znajomośc tak zacnych formacji jak Synowie Russa XIII kompania była ostatnią z wielkich kompanii Kosmicznych Wilków i zaginęła w akcji podczas walk w Oku Grozy. Jej niedobitki walczyły przez stulecia, często korzystając z zamiennych części z pancerzy Marines Chaosu - mój motocyklista ma chaosnicki pojazd i kilka elementów zbroi. Moje "wilczki" to raczej zbieranina zaginionych w akcji Kosmicznych Wilków, których Pretorianie z mojego zakonu przywrócili na łono Imperium podczas karnej krucjaty i wcielili do zakonu jako służby pomocnicze (tak samo jak robiły to legiony rzymskie z barbarzyńskimi wojskami pomocniczymi Auxiliares). W niedalekim planie mam squad 5 terminatorów Kosmicznych Wilków w klimacie tego z pierwszej stronki tejże galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Już Bogowie Chaosu pokażą wkrótce temu plugwcowi, że za kradzież tego motoru czeka ŚMIERC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 A ja poczekam na szczątki, z pewnością nadadzą się goblinom do konstrukcji czołgów. Powodzenia, chłopaki! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi