Super Moderator jawkers Napisano 28 Czerwca 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Czerwca 2009 Witam. Dzisiaj ukończyłem, swój drugi czołg w karierze. Model składał się niemal sam, ja tylko mu troszkę pomagałem. Cała relacja znajduje się tu. Model jest własnością mojego kolegi z pracy i trudno mi będzie go oddać, ale cóz tak musi być. Zapraszam do oglądania i proszę o konstruktywną krytykę. A tu zdjęcie porównawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Myślałem, że pod wskazówkami kolegów poprawisz tego washa na ciemniejszego, jako iż Preshading w Twoim wykonaniu mało się udał wziąłbym pędzel w dłoń i na sucho go porazjaśniał... Kolor gąsek za bardzo srebrny, ze światłami na łatwiznę poszedłeś, co do pokryw od włazu dowódcy myślę, że poduszki o ile to są poduszki powinny być brązowe? Z tego modelu można było wycisnąć więcej, ale jako to Twój drugi model to nie jest źle ćwicz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Czy gdzieś się śpieszyłeś, żeby model znalazł się w galerii ? Szkoda, bo jest kiepski, tym bardziej że Abrams jest o niebo lepszy. Powinieneś coraz lepsze modele robić, a z tym zrobiłeś krok do tyłu. Co jest nie tak nie będę znowu wymieniał, dodam tylko, że tłumik tak mógł wyglądać jedynie w fabryce. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Niestety Seb ma rację. Panzer wyszedł słabiej niż Twój Abrams. Chyba za bardzo się spieszyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Jeżeli jest to skala 1:35 to nic nie stało na przeszkodzie na zrobieniu kloszy reflektorów, ale to tylko moje zdanie. Dla mnie po prostu coś pomalowane na srebno nie wygląda autentycznie, a przecież chyba o to chodziło w tym modelu. Na Twoim miejscu poprawiłbym model poprzez rozjaśnienie za pomocą suchego pędzla płaskich powierzchni i wystających elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Lipca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Lipca 2009 Witam. Dzięki koledzy, za wypowiedzi. Macie racje, model był robiony na szybko, ponieważ kolega już go chciał mieć gotowego, więc zrobiłem co mogłem. Wiem, że pośpiech w modelarstwie nie idzie w parze, no ale nic na to nie mogłem poradzić. Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi