Super Moderator jawkers Napisano 24 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2013 Witam. F-14 zawsze wzbudzał moje zainteresowanie. Uważam że jest to jeden z najładniejszych samolotów. Jeżeli można powiedzieć o nim w rodzaju żeńskim, to ma on "zgrabną figurę". Miał to być model wykonany w tydzień, podczas mojego pobytu na L4 no ale budowa trwa już ok 3 miesiące. Relację zakładam dopiero teraz, no ale przecież nigdy nie jest za późno. Jest to model z bardzo niskiej półki. Musiałem co nieco przerobić np. stateczniki poziome gdyż były one nieruchome, producent po prostu nakazuje je przykleić, ja jednak zrobiłem je ruchome. Jest to mój pierwszy F-14 ale na pewno nie ostatni, tylko ostatni z tej firmy. Kalki nałożone na model po pomalowaniu wg. schematu producenta nie były widoczne, więc postanowiłem niektóre oznaczenia i napisy nanieść za pomocą wykonanych szablonów. Kilka kalek po nałożeniu po prostu jak na złość się pokruszyła mimo że zabezpieczyłem je sidoluksem. Mówi się trudno, jakoś trzeba sobie z tym poradzić. A i jeszcze mój debiut w wash-owaniu. Model ma wyglądać na zużyty do maksimum jego możliwości. Na początek kilka zdjęć modelu wykonanego w 84%. Przepraszam za jakość zdjęć, na polu pada i jest szaro więc zdjęcia przy sztucznym świetle zostały zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Robisz F-14 w wersji A a silniki masz od B/D. Nie znam zestawu Kitech i nie wiem czy to fabryczna buła czy może sam zmieniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Ten model to kopia italki , w sumie nie aż taka tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Listopada 2013 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2013 Robisz F-14 w wersji A a silniki masz od B/D. Nie znam zestawu Kitech i nie wiem czy to fabryczna buła czy może sam zmieniasz? Domyślam się, że chodzi o dysze. W zestawie była tylko jedna para dyszy i robiłem to według instrukcji, myślałem że jest dobrze. To co jeszcze muszę zmienić, "oprócz tytułu" by była to wersja "B" lub "D"? Dzięki wielkie za radę, bo strzelił bym wielkiego babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Jeżeli nie będziesz składał skrzydeł i pozostawisz zamkniętą kabinę to nie masz się już czym przejmować. Chyba, że malowaniem i doborem kalkomanii. Jeżeli masz ten zestaw to bułą jest już na samym pudełku: Najlepiej opierać się na zdjęciach danego egzemplarza. Zależy oczywiście jak bardzo chcesz brnąć w realizm... Prawdopodobnie to ten (BuNo 163221): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2014 Witam. Dzisiaj posiedziałem trochę przy modelu i poczyniłem małe postępy w budowie. Koła i osłony wnęk podwozia są już na swoim miejscu. Zamontowane zbiorniki i uzbrojenie F-14 stoi już na kołach C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Jeśli choć trochę zależy Ci na realizmie, to zdemontuj zasobnik TARPS. Nigdy nie był montowany razem z AIM-54. Zwłaszcza na paletach podkadłubowych. A pociski Phoenix nigdy nie miały czarnych osłon radaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2014 Dzięki za zwrócenie uwagi. Zbyt wiele samolotów nie skleiłem i mój brak wiedzy teraz wychodzi. Nie wiem jak się to stało że pomalowałem to na czarno jak instrukcja nakzuje pomalować to w kolorze Flat Gull Gray. Edit: Zasobnik TARPS zdemontowany, osłony radaru przemalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2014 Witam. Zapraszam do oglądania. Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi